Gündem
  • 21.4.2012 12:42

Çevik Bir'den davacıyım

Bunlardan birisi olan dönemin Devlet Bakanı Ensarioğlu, sadece koltuktan olmadı.
Refah-Yol hükümetinin Devlet Bakanı Ensarioğlu 28 Şubat MGK kararlarının açıklanmasını, herkesin rahatça konuşması için ise yasal düzenleme istedi

Refah-Yol hükümetinin Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, 28 Şubat döneminde Çevik Bir tarafından hazırlanan 'Andıç'ta hedef gösterildiğini belirtirek, Çevik Bir ve 28 Şubat'ın mimarlarından davacı olacağını söyledi.

'HEDEF OLDUM'
Ensarioğlu, "Nisan ayında 'Andıç' yayınlandı. Bazı televizyonlarda ben birinci sıraya konulmuştum. Hedef gösterildim. 'Dağda çıkıp bir terörist ile görüşmüşüm' gibi bir senaryo hazırlanmış. İki ay sonra da Antalya'da trafik kazası geçirdim. O kaza da hala meçhul. Oranın valisi beni aradı; 'Bülent Ecevit bize talimat verdi. Araştırdık, biz bir şey bulamadık' dedi. Bunların hepsinin tesadüf olması mümkün değil" dedi. Ensarioğlu, DYP'den istifa etmemesi ve Kürt sorunu konusundaki duyarlılığının kendisini hedef yapmış olabileceğini kaydederek şöyle konuştu: "Müdahil olarak davaya katılacağım. Çevik Bir ve Batı Çalışma Grubu'nun hazırladığı 'Andıç'ı, Şemdin Sakık'ın kitabını delil olarak sunacağım. Başta Çevik Bir ve BÇG olmak üzere bunu hazırlayan ve destekleyen herkes hakkında davacı olacağım." Bakanlar Kurulu ve MGK kararlarının açıklanması gerektiğini kaydeden Ensarioğlu, "Herkes bildiğini ortaya dökmeli. Demirel ve Mesut Yılmaz gibi insanların konuşması için imkân sağlanmalı. Bizim gibi insanların konuşması için de yasal düzenleme gerekiyor."
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:38

İLGİLİ HABERLER