Gündem
  • 14.2.2006 13:48

ÇEVİK BİR'İN MEZARA GÖTÜRECEĞİ SIR

28 Şubat süreci ile ilgili konuşmamakta kararlı olduğunu bildiren emekli Orgeneral Çevik Bir, "Yaşanılanları en iyi tarih değerlendirecektir" dedi.

30 Ağustos 1999'daki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında yaş haddinin dolması sebebiyle emekli edilen Orgeneral Çevik Bir, siyasetin yeniden dizayn edildiği 28 Şubat süreci hakkında konuşmayacağını açıkladı. Çevik Bir, o dönemde yaşanan olayları en iyi tarihin değerlendireceğini söyledi.

ÖZKASNAK’A CEVAP YOK

"28 Şubat'ın karakutusu" olarak bilinen emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın bir gazeteye yaptığı açıklamada "Batı Çalışma Grubu Çevik Bir'in fikriydi" sözlerini değerlendirmekten kaçınan Çevik Bir, "Tarihe malolmuş olaylarla ilgili konuşmaya gerek duymuyorum" dedi. 28 Şubat sürecinde, ABD ziyareti sırasında sarf ettiği "balans ayarı yaptık" sözleriyle hatırlanan emekli General Çevik Bir o dönemde yaşanan olayları tarihin değerlendireceğini kaydederken, "adının her ne şekilde olursa olsun her hangi bir yerde geçmesinden rahatsızlık duyduğunu" ifade etti. Geçen ay CNR Holding'in yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldıktan sonra İstanbul'da yaşamaya devam eden Bir, şöyle konuştu:

"Hayatımın bundan sonraki dönemini İstanbul'da devam ettireceğim. Hiç kimseyle 28 Şubat süreciyle ilgili görüşme yapmayacağım. Hatıraları da kaleme almayacağım. Yaşananları en iyi tarih değerlendiriyor."

Özkasnak ne demişti?

"... O günlerde ülkede irticai faaliyetleri izleme, takip ve karışanların adalete rapor edilmesi adına bir Çalışma Grubuna ihtiyaç duyuldu. Daha sonraki hükümet döneminde, feshedildi. Görev Başbakanlık Takip ve İzleme Kurumu'na devredildi. Kuruluşun fikir babası Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'dir. Adı, çeşitli önerilerin beğenilmemesi üzerine bizzat Çevik Bir tarafından konuldu."



Mehmet CANITATLI-Bugün
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:01

İLGİLİ HABERLER