Yaşam
  • 30.3.2006 12:10

CEZAEVİNE DÜŞEN OĞLUNUN BORCUNU ÖDEMEK İÇİN UYUŞTURUCU TAŞIMIŞ!

ORHAN AKIN
BURSA - Ankara'dan satın aldığı uyuşturucu maddeyi Bursa'ya getirdiği sırada terminalde yakalanan Nejla Ö. ve dayısının oğlu Gökhan İ.'nin yargılanmasına başlandı.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Nejla Ö. (45) ve Gökhan İ. (22), ilk kez hakim karşısına çıktı. 2 kilo 475 gram esrar maddesini Ankara'dan H.K. isimli şahıstan 2 bin YTL karşılığında aldığını söyleyen Nejla Ö, "Oğlum cezaevine düştüğünde 12 bin YTL borcu bana kaldı. Uzun süre düşündükten sonra esrar maddesi alıp satarak bu borcu kapatmak istedim. Biraz borç para bularak Ankara'ya gittim. Esrar maddesini aldıktan sonra Bursa'ya dönmek için terminale geldiğimde tesadüfen yeğenim Gökhan İ. ile karşılaştım. Birlikte Bursa'ya geldik. Terminalde indiğimiz sırada, polis gelerek yeğenimle beni gözaltına aldı. Yeğenimin hiçbir suçu yok. Artık bu yüzden vicdan azabı duyuyorum. O sadece çantanın otobüse verilip indirilmesinde yardımcı oldu" dedi.
Çantasındaki esrar maddesinin bulunmasına çok sevindiğini söyleyen Nejla Ö, "Yakalandığım için çok sevinçli ve mutluyum. Zaten vicdan azabı duyuyordum. Vereceğiniz her cezaya razıyım. Pişmanım" dedi.
Ankara'ya kız arkadaşını görmek için gittiğini söyleyen Gökhan İ. ise, "Bursa'ya döndüğümüzde otogarda gözaltına alındık. Olayla bir ilgim yoktur. Tek suçum otobüs içinde esrar maddesi bulunduğunu bilmediğim çantayı bagaja vermem ve almamdır" diye konuştu.
Mahkeme, tutuklu sanıklardan Gökhan İ.'nin tahliyesine karar verirken, Nejla Ö. ise cezaevine geri gönderildi. Duruşma eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER