Gündem
  • 1.4.2012 00:20

CHP Anayasa mahkemesi'ne gidiyor!..

Kılıçdaroğlu, 4+4+4 zorunlu eğitim yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını duyurdu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun ile ilgili ”Anayasa’ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyıp taşımayacaklarına yönelik sorusu üzerine, ”Çıkan yasa teklifi, daha henüz Cumhurbaşkanı’na bildiğim kadarıyla sunulmadı. Sonuç ne olacak bakacağız. Anayasa’ya aykırılık konusunda hukukçu arkadaşlarımız çalışıyorlar. Anayasa’ya aykırı gördüğümüz maddeleri doğal olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu kanun teklifini mercek altına almasını isteyen Kılıçdaroğlu, kanunun üniversitedeki bilim insanları, eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili sorumluluğu olanların, sorumluluklarını halkıyla paylaşması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ”Her birimiz bulunduğumuz makamda belli bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk çerçevesinde karar almak durumundayız. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıma yükümlülüğü Cumhurbaşkanı’ndan sokaktaki yurttaşına kadar herkesin görevidir. Herkes görevini bu çerçeve içinde yerine getirmek zorundadır. Bunu bekliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ”Elektriğe bugün zam gelmiş, hafta içi petrol ürünlerine bir zam vardı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, AK Parti iktidarının halkı düşünmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ”AKP, cebini düşünenler partisidir. Son yasa teklifinin içine 20 milyar dolarlık bir yolsuzluk maddesi yazdılar. Bakın sayın Başbakan bu konuda ısrarla konuşmuyor. Niye konuşmuyorsun? Ne engel var önünde? 20 milyar dolarlık bir ihaleyi kamu ihale yasasının dışına niye çıkarıyorsun? 20 milyar dolarlık yolsuzluk maddesinin olduğu bu yasanın içinde Kur’an-ı Kerim’in ne işi var? Hem kul hakkından bahsedeceksiniz, hem de kul hakkını yemek için yasal kılıf hazırlayacaksınız. Ondan sonra kalkacaksınız bunu kamuoyunun gündeminde tutacaksınız. Millet bununla meşgulken elektriğe olağanüstü zam yapacaksınız. Niye fatura vatandaşa çıkıyor? Bu vatandaşın günahı ne? Mazota zam, benzine zam, elektriğe zam, ilaca zam. Hani bunlar ülkeyi iyi yönetiyorlardı?” ”Önemli olan milletin cebine el atmadan ülkeyi yönetmek” diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının ekonomiyi iyi yönetmediğini öne sürdü.

 


 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER