Gündem
  • 1.4.2012 00:10

Muhalefetin rüyasında göremeyeceği işler yapıyoruz!..

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Muhalefetin rüyasında bile göremeyeceği muhteşem projeleri sessiz sedasız yapıyoruz. Bakın Türkiye'de susuz şehir kalmadı'' dedi.
          KKTC'deki projenin maliyetinin 1,1 milyar lira olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
     ''Kıbrıs, 50-60 yıldır hasretle suyu bekliyor. Bu Başbakanımıza nasip olacak. Ben İSKİ Genel Müdürü iken İstanbul'un su sorununu bir yılda çözdük. İstanbul'un su sorununu çözünce adalardaki sakinler de su istedi. Başbakanımız talimat verdi. Biz de 5 adaya denizin altına 22 kilometrelik bir hatla su götürdük. O sırada Kıbrıs'tan bir bakan beni aradı, 'Veysel hocam Kıbrıs da bir ada Kıbrıs'a da su getirir misiniz-' dedi. 'Bize yetki verilirse götürürüz' dedim. Başbakanımız, Türkiye'de susuz şehir bırakmadı. 2004 yılında da 'Veysel hoca Kıbrıs'ı unuttun mu- dedi. 'Sözümüz söz' dedim. Kısa zamanda projeyi yaptık. Geçen sene Anamur'da Akköprü Barajı'ndan temel attık. Oradan suyu alacağız. Tam 107 kilometre uzaktaki Geçitköy Barajı'na su akıtacağız.
     Kıbrıs'ın tam 50 yıllık su meselesini kökünden çözeceğiz. Yılda 75 milyon metreküp su vereceğiz. Geçitköy Barajı'nın temelini dün attık. Asrın projesini 7 Mart 2014'te saat 12.59'da açacağız. Başkaları hayal bile edemiyor. Muhalefetin rüyasında bile göremeyeceği muhteşem projeleri sessiz sedasız yapıyoruz. Bakın Türkiye'de susuz şehir kalmadı. Bizden önce 47 şehir susuzdu. Tam 47 şehre su götürdük ve 1128 tesis inşa ettik. Ağaçlandırmada dolu dizgin gidiyoruz. Türkiye'nin her yerini yeşillendireceğiz.''
    
     -''Bütün belediyeleri AK Parti bayrağıyla donatacağız''-
    
     Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Ege bölgesinin yıldızı ve muhteşem bir şehir olacağını bildirdi.
     Afyonkarahisar'daki AK Partili kadın kollarının adeta destan yazdığını anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
     ''Afyonkarahisar'da her üç kişiden iki kişi AK Partili. Geçen seçimlerde Afyonkarahisar'da yüzde 61 oy aldık. Her seçimlerde yüzde 10 oy oranında artış yaşandı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Gelecek seçimlerde hedef yüzde 71 bunu yakalayacağız. Bütün belediyeleri AK Parti bayrağıyla donatacağız.''
     AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit de parti olarak kadınların hakkını ön planda tuttuklarını belirterek, TBMM'deki kadın milletvekillerinin yarısından fazlasının AK Partili olduğunu anlattı.
     AK Parti'nin Türkiye'de kadının siyasetteki yolunu açtığını kaydeden Akşit, ''Ne mutlu bize ki AK Parti'nin açtığı yolda kadınlar olarak ilerliyoruz ve güçleniyoruz. Bizim güçlenmemizle de ülkemiz büyüyor ve gelişiyor'' dedi.
     Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile partililer katıldı. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER