Gündem
  • 20.3.2015 23:07

CHP artık 'Selamün Aleyküm' diyecek

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen parti içi eğitimlerde de değinilen konuların yer aldığı CHP’nin genel seçimler öncesi, sandık çevresi, mahalle ve köylerde görev yapacak partililerin uyması gereken kurallara yönelik kitapçığı, örgütle paylaşıldı.

Ev ziyaretlerinde uyulması gereken kurallara da değinilen kitapçıkta CHP’li görevlilere, etkileyici bir ses tonu kullanılması, sempatik olunması, gülümsenmesi, beden dilinin iyi kullanılması ve ziyaretin en uygun zaman ve koşulda yapılması öneriliyor.

İnsanlarla iletişim kurmak için sıkıntılı, mutsuz, üzüntülü oldukları veya başka konulara yoğunlaştıkları zamanların seçilmemesi istenen kitapçıkta, “İletişimde başarının yolu, iletişim kurulan kişiyi, düşüncelerini, ne istediğini ve nelerden hoşlandığını anlamaktan geçer. Bu nedenle iletişim kurmak istediğiniz kişiyi tanımak için biraz zaman ayırın” ifadesine yer veriliyor.

Olanaklı olduğu ölçüde, kadın ve erkeklerden oluşan ziyaretçi gruplarının birlikte çalışması, kesin yargılardan ve olumsuz önyargılardan arınılması, dış giyimin abartısız, temiz, düzgün ve özenli olması gerektiği kaydediliyor.

'SELAMUNALEYKÜM DEYİN'

“Kendimizi kapıyı açan kişinin yerine koyarak, o anda ne hissettiğini anlamaya çalışarak davranılmalı” önerisinde bulunulan kitapçıkta, konuşmaya uygun tarzda bir selam verdikten (merhaba, iyi günler, selamün aleyküm, günaydın) sonra başlanması isteniyor.

Sıcak, nazik ve etkileyici bir giriş yapmaya özen gösterilmesi tavsiye edilen kitapçıkta, şu ifadelere yer veriliyor:

“Eve girmek için davet beklenmeli, içeri girmek gerektiğinde evdeki yaşam biçimine ve alışkanlıklara uygun davranmaya özen gösterilmelidir. Örneğin, evlere ayakkabı ile girmenin, ya da galoş giyerek girmenin hoş karşılanmayacağı bilinmelidir. El sıkışırken canlı, alçakgönüllü ve kavrayıcı olun, gülümseyin. Tanışma sırasında ve konuşurken, karşınızdaki kimsenin gözlerinin içine bakın. İnsanları etkilemenin en önemli yolu onlara adları ile hitap etmektir. Bu nedenle ziyaret ettiğiniz kişinin adını aklınızda tutun. İlk kez tanıştığınız kimselere yakınlık tanımlayan ifadeler yerine, ‘hanım’, ‘bey’ diye hitap etmek daha uygundur. İletişimin başarısı öncelikle düşüncelerin ve soruların iyi ifade edilmesine bağlıdır. Bu nedenle, açık ve net ifadeler kullanmak gereklidir.”

'HİÇ KİMSE BAŞKASINDAN ÖĞÜT ALMAKTAN HOŞLANMAZ'

“Başkalarının düşüncelerini yargılamayın, yanlış düşündüğünü söylemeyin” uyarısının da yer aldığı kitapçıkta, hiç kimsenin başkasından öğüt almaktan hoşlanmayacağına dikkat çekiliyor.

Öğüt verir gibi konuşmak ve tartışmaktan kaçınma gerektiği belirtilen kitapçıkta, “Tartışma sırasında her iki taraf da kendi düşüncelerine daha sıkı sarılır. Anlaşmazlıkları, düşünce ayrılıklarını uzlaşma yoluyla gidermeye; görüşlerinizi başkalarına, onları ikna ederek ve düşüncelerine saygı göstererek kabul ettirmeye çalışın” önerisinde bulunuldu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:28

İLGİLİ HABERLER