Gündem
  • 6.6.2014 19:22

CHP’nin adayı belli oldu mu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “CHP’nin adayı belli olmadı. Nasıl bir aday istediğimiz belli ama kim olacak henüz belli değil” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, akşam saatlerinde Almanya’ya gitmek üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VİP çıkışı gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunmayan Kılıçdaroğlu, gerekli açıklamaları Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun yapacağını ifade etti.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belli olup olmadığı sorusu üzerine açıklamada bulunan Loğoğlu, “CHP’nin adayı belli olmadı. Daha bu sabah yabancı bir ziyaretçimiz bu soruyu genel başkanımıza sordu. Genel başkanımız, bu bağlamda temaslarımızın sürdüğünü ama adayımızın henüz belli olmadığını söyledi. Nasıl bir aday istediğimiz belli ama kim olacak henüz belli değil” dedi.

Almanya’nın Essen kentindeki CHP birliklerinin düzenlediği ve “Büyük Buluşma” adını verdikleri bir toplantıya katılacaklarını söyleyen Loğoğlu, “Bu toplantıya bölgede yaşayan Türk vatandaşları ve Alman vatandaşlığına geçmiş Türk kökenli dostlarımız, kardeşlerimiz, sosyal demokrat çevreler katılacak. Bir günlük bir gezi fakat bu vesileyle Alman basınına açıklamaları olacak. Bir de yarın sabah çalışma kahvaltısında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle temasları olacak” şeklinde konuştu.

Kullanılan oylara sahip çıkılması için çeşitli önlemler aldıklarını belirten Laoğlu, “Oylar orada kullanılacak fakat Türkiye’de sayılacak. Yurtdışında 2.8 milyon seçmen var. Bunun çok büyük kısmı Almanya’da, onun için Almanya’dan başlıyoruz. Ayrıca parti yetkililerimiz oradaki seçmenlere cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yöntem, oy kullanma, nasıl oy kullanılacak, nelere dikkat edilmeli, o konuda bir de eğitim verecekler. Onları da beraberimizde götürüyoruz. Genel başkanımız yarın akşam Türkiye’ye dönecek” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:25

İLGİLİ HABERLER