Gündem
  • 3.8.2018 12:00

CHP'de 8 imza kavgası patladı

CHP'nin muhalifleri gereken imza sayısından 8 fazla imza topladıklarını, Genel merkez ise 8 eksik topladıklarını iddia etti..
CHP’de muhalifler, olağanüstü kurultay talebi ile toplandığı imzaları Genel Merkez’e sundu ancak imza sayısı ile ilgili kafa karışıklığı sona ermedi. Değişim isteyenler genel merkeze 622 ıslak imzayı teslim etti ancak kaç delegenin imzasını geri çektiği bilinmiyor. Genel merkez imzaları mercek altına alacak ve yeterli sayının toplanıp toplanamadığını açıklayacak.

Muhalifler, 630 imza topladıklarını açıkladı ancak 622 ıslak imza olduğunu belirttiler. İmzaların son teslim tarihi 6 Ağustos'ta tamamlanacak. Bu tarihe kadar eksik kalan ıslak imzaların teslim edilmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte genel merkez imzaları inceleyecek ve geçerli imza sayısını açıklayacak. Yeterli imzanın olması durumunda da 45 gün içinde kurultay toplanacak.

DELEGE SAYISI KARMAŞIK

Toplam delege sayısının ölümler, istifalar dahil edildiğinde kaç olduğu net biçimde bilinmiyor. Muhalifler bu sayısı 1240 ve yeterli imzayı da 621 olarak esas alıyor. Bu sayıyı genel merkezin inceleme yaparak açıklaması gerekiyor. Bu nedenle salt çoğunluğun imza geri çekilmesi de dahil olmak üzere yakalanıp yakalanamadığı belirsizliğini koruyor.

KILIÇDAROĞLU KENDİ TOPLAR MI

İmza sayısının yüksek olması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alacağı karar merak konusu. Kılıçdaroğlu'nun sayının yüksek olması nedeniyle yakın çevresine karşın kurultayı kendisinin toplama kararı alabileceği belirtiliyor. Muhaliflerin de Kılıçdaroğlu'na bu yönde çağrı yapması dikkat çekiyor.

Muhalifler imzaları CHP'nin sekizinci katındaki Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e teslim ettiler. İmzalar teslim edilirken delegelerin tek tek tutanak tutularak verildiği belirtildi.

İŞTE GENEL MERKEZİN RAKAMI

CHP Genel Merkezi'ne göre kurultay için toplanan imza sayısı, açıklandığı üzere 630 değil, 614'te kaldı. Ancak bu imzalardan dördünün mükerrer, beşinin ise istifa etmiş delegelere ait olduğu vurgulandı.

Dolayısıyla işleme konacak sayısının gerçekte 605 olduğu belirtildi. Yine CHPGenel Merkezi'ne göre 15 günlük sürede 50 kadar delegenin imzasını geri çektiği ifade edildi. Dolayısıyla imza sayısının 550'lere gerilediği ve yeterli rakama ulaşamadığı anlatıldı. Hali hazırda CHP'nin 1442 delegesinin bulunduğu, kurultayiçin en az 622 delegenin oyuna ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2018 12:28

İLGİLİ HABERLER