Gündem
  • 15.5.2013 20:13

CHP'den sosyalist lidere tepki

BRÜKSEL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'deki demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler bağlamındaki eksikliklere işaret etmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed arasında paralellik kurduğunu" söyledi.
     Loğoğlu, Brüksel'de temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ı Esed ile kıyaslayan açıklamaları nedeniyle Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile ikili görüşmesinin iptal olmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.
     Kılıçdaroğlu'nun gün boyu AP'de temaslarda bulunduğunu, verimli ve yararlı görüşmeler yaptığını belirten Loğoğlu, CHP Genel Başkanı'nın AP Sosyalist Grup toplantısına katılımının ve Swoboda ile ortak basın toplantısının ardından Swoboda'nın mekandan ayrılmasından sonra Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilere ilişkin soruya cevap verdiğini kaydetti.
     CHP Genel Başkanı'nın, Türkiye'nin dış politikasına ilişkin bir Türk gazetecinin sorduğu soruyu yanıtladığını söyleyen Loğoğlu, şöyle konuştu:
     "Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler bağlamındaki eksikliklere işaret etmek amacıyla Sayın Başbakan Erdoğan ile Suriye rejiminin başındaki Beşşar Esed arasında bir paralellik kurmuştur. Kurduğu paralelliğin, Sayın Swoboda'da bir rahatsızlık yarattığını öğrendik" dedi.
     Bu rahatsızlığı Swoboda ile görüşmeye gittiklerinde, yardımcılarından öğrendiklerini belirten Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, rahatsızlığını ifade eden Swosoda ile görüşmenin uygun olmayacağı ve yarar sağlamayacağı kanaatiyle görüşme yerinden ayrıldığını aktardı.
     Faruk Loğoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Bulunduğumuz çatı Avrupa Parlamentosu. Avrupa Parlamentosu, hangi değerleri savunan bir kurumdur. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler, haklar, hukuk, her şey ama özellikle de ifade özgürlüğü. Dolayısıyla bu çatı altında herhangi bir anlamda ifade özgürlüğünün, 'Şurası fazlaydı, burası eksikti' tartışmalarının çok yararsız olduğunu, çok yanlış olduğunu ve çok aykırı olduğunu, hele hele bir Sosyal Demokrat Grubu'nun başkanlığını yapan deneyimli bir politikacıya yakıştıramadığımızı belirtmek isterim. Sadece ifade özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini ve bu saygının herkes tarafından, Swoboda dahil, gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER