Gündem
  • 31.5.2013 16:43

CHP'li kadın başkan eşinin aracına bomba koydu

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, eşinin aracına bomba düzeneği yerleştirdiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eski CHP İl Başkanı Sema Kaygalak, 1 Ekim 2012 tarihinde eşi Hayri Kaygalak’ın aracına bomba düzeneği yerleştirilmesi olayıyla ilgili olarak "yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alınarak Bingöl’e getirildi. Bingöl’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Sema Kaygalak, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar neticesinde, Sema Kaygalak ve Şahin Kütükçü’nün olayla ilgisi olduğu tespit edildi. Şahin Kütükçü’nün, ‘Barış Tilaver’ adına düzenlenmiş sahte bir kimlik ile olaydan 3 gün önce Bingöl’e geldiği ve Sema Kaygalak ile görüştüğünü tespit eden ekipler, Kaygalak ve Kütükçü’yü yakın takibe aldı. Olayın ardından Ankara’da ikamet eden kardeşi O.İ.’nin yanına yerleşen Sema Kaygalak, Şahin Kütükçü ile görüşmelerine devam etti. Aralarında gönül ilişkisi olduğu iddia edilen Kütükçü ve Kaygalak, İstanbul’da gözaltına alındı. Bingöl’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Kaygalak ve Kütükçü, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Kaygalak’ın, ifadesinde Kütükçü ile gönül ilişkisi olduğunu ve eşinin aracına bombayı bu nedenle yerleştirdiklerini itiraf ettiği öğrenildi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER