Gündem
  • 31.5.2013 16:35

Süleyman Soylu’dan Taksim eylemcilerine tepki

Yalova’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, cuma namazını Merkez Camii’nde kıldıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti. Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan Oto Galericiler Sitesi’nin açılışına katılan Soylu, Taksim’de yapılan Gezi Parkı çalışmaları ve yaşanan olayları değerlendirdi. Taksim’in yapılan çalışma ile her zamankinden daha yeşil ve milletin olacağını dile getiren Soylu, "Son dönemlerde Taksim üzerinden, Türkiye üzerinde bir gerginlik oluşturulmaya çalışılmaktadır. Taksim’de yapılan planlama, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hem Meclis’imizin hem de orada bulunan tüm otoritelerin onayı ile gerçekleşmiştir. AK Parti Cumhuriyet tarihinde hem yeşile hem de doğaya en çok özen gösteren ve adımlarını halkla atan bir anlayışa sahip iktidardır. Taksim’deki düzenleme, yayalaştırma ve Taksim Meydanı’nı genişletme projesidir. Bir kere burada bir tahrifat var. Elbette orada yaşayanların görüşlerini bildirmeleri demokratik haklarıdır ancak bunu bir gerginliğe ve çatışmaya taşımak ve yapılacak işin nevini tahrif ederek milletimizin bu konuda yanlış bir bilgilendirme ile karşı karşıya bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. Topçu Kışlası Taksim Meydanı’nı küçültmeyecek, tam aksine Taksim’in tamamı bir park haline getirilecektir. 1 Mayıs’ta Taksim’de istediklerini elde edemeyenler bugün Taksim’de yeni bir huruç harekatı içerisindedirler. Türkiye’de herhangi bir mesele üzerinden hükümete ya da bugünkü iradeye yara veremeyenler, ’Acaba Taksim Gezi Parkı üzerinden yara verebilir miyiz?’ arayışı içerisindedirler. Taksim dünden daha yeşil, Taksim dünden daha çok milletin, Taksim insanların kendini dünden daha rahat hissedecekleri bir hale doğru gitmektedir" ifadelerini kullandı.

3. KÖPRÜNÜN İSMİ TARTIŞMALARI

3. köprüye ’Yavuz Sultan Selim’ ismi verilmesine özellikle CHP kanadından gelen tepkilere cevap veren Soylu, "Mustafa Kemal Atatürk’le Yavuz Sultan Selim’i karşı karşıya getiren, halkımızın yaşamak istemeyeceği bir rekabeti ortaya koymaya çalışan ve tarihi kimliklerimiz üzerinden de siyaset yapmaya çalışan hastalıklı bir anlayıştır bu. Bu tarihi tahrip etmektir. Bu tarihe ve belki de geleceği toplumumuzun kaldıramayacağı bir maliyet yüklemek demektir. Bir siyasi partinin yetkilisinin böyle sorumsuzca beyanatlar içerisinde bulunması, toplumumuzda Alevi kardeşlerimiz üzerinden başka bir bölücülüğü ortaya koymasını ben kabul edemiyorum. Siyaset yapanlar, sorumlu olmak zorundadırlar. CHP Yavuz Sultan Selim’i yargılayacağına kendi partisinin siyasi tarihine baksın. Mustafa Kemal Atatürk’ü yıllarca Etnografya Müzesi’nde mumyalarla birlikte saklayıp ona toprağı bile çok gören sakat bir anlayışa baksın. Mustafa Kemal Atatürk’ü toprakla Demokrat Parti buluşturdu. Adamın ağzını açtırmasınlar" ifadelerini kullandı.

"İKİ AYYAŞ" TARTIŞMASI

Soylu, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "iki ayyaş" sözüne tepki göstermesiyle alakalı olarak ise, "Yalovalılar da Türkiye de bunu çok iyi bilir. Başbakanımızın, ’iki ayyaş’ sözünü her yerde ağzına dolamış. Her yerde söylemeye çalışıyor. Bu bizim toplumumuzun dönem dönem kullandığı bir sözdür. Eğer söylediği sözle ilgili bir karşılık arıyorsa beyefendi bir aynaya baksın" dedi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER