Gündem
  • 18.6.2007 19:14

CHP'NİN BAŞVURUSU YARINKİ GÜNDEMDEN ÇIKARILDI

ANKARA - Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, ''Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, seçimlerin 4 yılda bir yapılması'' yönünde Anayasa'da değişiklik yapan 5660 sayılı Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı başka bir günde görüşülmek üzere yarınki gündemden çıkardı.
     CHP, Anayasa'da değişiklik yapan ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını içeren 5660 sayılı Kanun'un ikinci görüşmesinde oluşturulan düzenlemelerin, ''Anayasa'ya aykırı eylemli İçtüzük değişikliği'' olduğu iddiasıyla yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.
     Yüksek Mahkeme, yarın yapacağı toplantıda Anayasa değişikliği paketiyle ilgili başvuruyu esastan ele alacağını duyurmuştu.
     Ancak, Anayasa Mahkemesi'nin internet sitesinde yarın görüşüleceği bildirilen Anayasa değişikliği paketine ilişkin, ''2007/62'' esas sayılı dosyanın başkanlıkça belirlenecek bir başka günde görüşülmek üzere gündemden çıkarıldığı duyuruldu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER