Gündem
  • 1.8.2018 14:10

CHP'nin gizli merkezi Pensilvanya mı?

Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın “Kılıçdaroğlu, gizli bir merkezin kararlarıyla hareket ediyor” dediği iddia edildi. Skandalın patlak vermesiyle “gizli merkez FETÖ mü” sorusu gündeme geldi.

fethullah gülen pensilvanya ile ilgili görsel sonucu

Koltuk kavgasıyla çalkalanan CHP'de şimdi de 'gizli karar merkezi' krizi patlak verdi. Halk TV'nin Genel Müdürü Şaban Sevinç, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın kendisine söylediklerini ifşa ederek partide yeni bir depremi tetikledi. CHP’nin yayın organı Halk TV’nin Genel Müdürü Şaban Sevinç, 24 Haziran seçimlerinden 3 gün sonra Tuncay Özkan’la yaptığı görüşmeyi anlattı. Sevinç, Özkan’ın kendisine “CHP'de gizli bir karar merkezi var. Kılıçdaroğlu kararlarını oradan gelen telkinlerle alıyor. Ben de çözemedim” dediğini aktardı.

TELKİNLERLE KARAR ALIYOR

Sevinç' in iddiasını yalanlayan Özkan, “Şaban Sevinç yalancının önde gidenidir. Aramızda böyle bir konuşma geçmedi” dedi. Ancak iddiasının arkasında duran Sevinç, Özkan'ın “CHP'de parti organları dışında bir karar merkezi var” dediğini söyledi. Bu çıkışın ardından 'gizli karar merkezi FETÖ mü' sorusu gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'nun 17/25 Aralık sürecinden itibaren takındığı tavır ve darbeci örgütün iftiralarını siyaset sahnesine taşıması FETÖ'yü akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün montaj tapelerini Meclis kürsüsüne taşımakla kalmadı, ihanet örgütüne yönelik operasyonları durdurmak için CHP'yi siper etti. 

FETÖ'YE DESTEK TALİMATI

Başta Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu ve Eren Erdem olmak üzere birçok milletvekili, Kılıçdaoğlu'nun talimatıyla FETÖ'nün yayın organlarının kapatılmasını önlemek için yapılan eylemlerde ön safta yeraldı. MİT tır'larının durdurulması ihanetinde görüntüleri Can Dündar ve Enis Berberoğlu'na servis eden de FETÖ'ydü. MİT tır'ları ihanetinden tutuklanan eski milletvekili Eren Erdem'in itirafları, Kılıçdaroğlu yönetimiyle FETÖ arasındaki gizli bağlantıya ilişkin kuşkuları artırdı.

EREN ERDEM'İN İTİRAFI

Eren Erdem, FETÖ tarafından üretilen sözde belgeleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan aldığını açıkladı. Tezcan ise kumpas dosyalarına ilişkin kaynağını açıklayamadı. Eren Erdem, FETÖ'nün yayın organlarının kapatılmasını önlemek için düzenlenen eylemlere Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla katıldığını da itiraf etti. Kılıçdaroğlu'nun tavrı 15 Temmuz'dan sonra da değişmedi. Bir taraftan darbeye karşı olduğunu söylerken diğer yandan 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyerek ihanet örgütünün kara propagandasına sözcülük yaptı. FETÖ'nün Baykal'a kurduğu kaset kumpasıyla CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu'nun FETÖ konusundaki tutumu, Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç'in “gizli karar merkezi var” açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

KARAR BAŞKA YERDE ALINIYOR

CHP’li eski vekil Fikri Sağlar da, geçen yıl partide gizli bir karar merkezi olduğuna dikkat çekmişti. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun  çatı aday gösterilmesi sürecinde yaşananları aktaran Sağlar, “Partinin hiçbir organına danışılmadan bir çatı adayı belirlendi. Bize zorla dayatıldı. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini kimin çıkardığını partinin PM üyesi olmama rağmen bilmiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, PM'de herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor. Bizleri saatlerce tartıştırıyor ama karar başka bir yerde alınıyor” demişti. Sağlar, bu beyanı nedeniyle kınama cezasına çarptırıldı, 24 Haziran’da liste dışı bırakıldı.

SONUÇLARINA KATLANIR   

Olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz’da başlatılan imza toplama süreci önceki gün tamamlanırken gözler imzaların genel merkeze teslim edileceği perşembe gününe çevrildi. Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, “Genel Başkanımızın bu sürecin daha yıpratıcı olmasını engellemek yönünde adım atmasını ve  kurultay toplamasını bekliyoruz. Aksi halde yerel yönetim seçimlerinin sonuçlarının sorumluluğunu dar bir grubun üstüne alması anlamına gelir“ dedi.

GÜNEŞ GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 1.8.2018 14:17

İLGİLİ HABERLER