Asayiş
  • 27.2.2008 13:23

CİN ÇIKARMAYA ÇALIŞIRKEN ZİHİNSEL ENGELLİ KIZI ÖLDÜRDÜ

     Ruh hastası ve zihinsel engelli 24 yaşındaki Emrah Kaya’yı 3 gün aralıksız süren ‘cin çıkartma’ seansında öldürdüğü iddia edilen ve ‘hoca’ olarak tanınan 46 yaşındaki Abdullah Yeşiltepe, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Yeşiltepe, sadece dua ettiğini ileri sürerken, ölen kızın anne ve babası, sanığın işkenceye varan yöntemlerle cin çıkartmaya çalışırken kızlarını öldürdüğünü savundu.
      Hatay’ın Harbiye Beldesi’ndeki Hürriyet Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki Mehmet Kaya, iddiaya göre, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ‘uyuşturucu’ ve ‘dayak’ görüntülerinin gündeme gelmesiyle burada 3 yıldır tedavi gören kızı Emrah Kaya’yı 20 Şubat 2007’de hastaneden alarak evine getirdi. Kızlarının sağlığına kavuşmasını isteyen Kaya Ailesi akrabaları olan ve ‘hoca’ olarak tanınan Abdullah Yeşiltepe’den yardım istedi. Yeşiltepe ile Emrah, evdeki bir odaya kapatarak cin çıkarma seansına başladı. Hoca ile 3 gün aynı odada kalan Emrah Kaya, 23 Şubat’ta öldü. Vücudunda darp izlerine rastlanan Kaya, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilirken, kızı öldürdüğü ileri sürülen cinci hoca Abdullah Yeşiltepe de tutuklandı.
     
     SADECE DUA OKUDUM
      Soruşturmanın uzaması, Adli Tıp Kurumu’ndan otopsi raporunun geç gelmesi nedeniyle hakkında 1 yıl sonra ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Yeşiltepe, Antakya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Cin çıkartma seansı sırasında genç kızın ‘İçinde başka bir ruh var, çıkması gerekir’ diyerek önce dua okuyup ardından da üzerine oturarak havasız bırakılıp ölümüne neden olduğu iddia edilen Yeşiltepe, suçlamaları kabul etmedi. Aynı zamanda akrabası olan genç kız için sadece dua okuduğunu belirten Yeşiltepe, “Emrah Kaya’nın ağabeyi askere gitmişti, biz de akrabamız olduğu için onlara ‘Allah kavuştursuna’ gittik. Orada hasta olan kızlarının hastaneden geldiğini gördüm ve geçmiş olsun dileğinde bulundum. Bir gün sonra teyzemin kızı olan annesi Semire Kaya, gelip ‘Kızıma bir bak’ dedi. Ben de o gün evlerine giderek kızın başında dua okudum. Diğer günler yine gidip dua okudum. Ücret almadım. Evime gelen jandarma beni gözaltına aldı. Suçsuzum tahliyemi istiyorum'' dedi.
     
     AYAĞINI JİLETLE KESTİ AKAN KANI YAKTI
      Duruşmada tanık olarak dinlenen Emrah Kaya’nın annesi 51 yaşındaki Semire Kaya, Yeşiltepe’nin işkenceye varan yöntemler uygulayarak kızının ölümüne neden olduğunu iddia ederek, “Askere giden oğlum için bize geldiğinde, ‘Emrah’ın hastalığından doktorlar anlamaz onu ancak ben iyileştiririm. İçinde cin var çıkartabilirim’ dedi. Kuran-ı Kerim istedi. İlk gün dua okudu. İkinci gün, suyla karıştırılmış zeytinyağı içirip dua okudu. Üçüncü gün, Emrah’ın ayağını jiletle kesip akan kanı kağıt parçasıyla yaktı. Kızım bağırınca sırtına sopayla vurdu'' diye konuştu. Baba Mehmet Kaya ise, cinci hocanın kızının sırtına oturduğunu gördüğünü iddia ederek şunları söyledi:
     
     ‘BEN ÖLDÜRMESEM O SİZİ ÖLDÜRECEKTİ’
      “Kızımla bir odaya girip dua okudu, bizleri dışarı çıkarttı. Odada kalan hocanın eşi Meryem Yeşiltepe, ‘Ne yapıyorsun kızı öldüreceksin, kalk üzerinden’ diye çağlık atınca kapıyı vurup içeri girdim. Kızımı yüzü yere gelecek şekilde yatırmış, koca vücuduyla üzerinde oturup dua okuyordu. Bu sırada elleriyle boynuna bastırıyordu. ‘Ne yapıyorsun?’ diyerek itekledim. Kızım nefes almıyordu. ‘Onu öldürdün’ diye bağırdım. O da bana ‘Ben onu öldürmesem o sizi öldürecekti’ dedikten sonra eşiyle evden ayrıldı. Kızım ölmüştü, jandarmaya bildirdik.'' Mahkeme heyeti, Adana Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen otopsi raporunda Emrah Kaya’nın sadece ‘solunum yetmezliğinden’ öldüğünün belirtildiği, ölüm şekli hakkında yeterli bilgi bulunmadığı, bu nedenle raporların yeniden değerlendirilmesi için Adli Tıp Kurumu’na yeniden gönderilmesine ve Emrah Kaya’nın kullandığı ilaçların saptanması için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER