Asayiş
  • 27.2.2008 12:17

TESLİM OLAN PKK'LIDAN ŞOK İTİRAFLAR! “ABD’LİLER SİZİ GÜÇLENDİRELİM DEDİ”

      TERÖR örgütü PKK adına Suriye’de faaliyet yürütürken Irak’ın Amediye kasabasına gelerek peşmergelere teslim olan, ardından Habur Sınır Kapısı’na getilerek Türk güvenlik güçlerine teslim edilen Yusuf kod adlı A.A., ilginç iddialarda bulundu.
      ABD’li yetkililerin PKK’nın İran’daki kolu PJAK’tan destek istediğini öne süren A.A., güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği ilk hava harekatından sonra PKK’nın silahlı eylemleri tırmandırma kararı aldığını söyledi.
      Kuzey Irak’taki Kandil ve Hayırsız Dağları, Zap, Hınere, Hakurk kampları, İran’daki Salmas bölgesi, Diyarbakır’ın Kulp- Lice ve Bingöl’ün Genç İlçeleri arasında kalan Akdağlar, Dicle İlçesi kırsalındaki Kurşunlu, Görese, Şıngırık ve Kırkpınar Dağları'nda 7 yıl boyunca silahlı faaliyet yürüttükten sonra örgüt tarafından bu kez Suriye’ye gönderilen ve buradan kaçarak geldiği Kuzey Irak’ın Amediye kasabasında geçen ay KDP peşmergelerine teslim olduğunu belirten PKK'lı terörist A.A. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
     
     ‘ABD’LİLER SİZİ GÜÇLENDİRELİM DEDİ’
      Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra ifadesi alınan A.A. şu itiraflarda bulundu:
      “Kelereş Kampı’nda ağır silah yok. Buradaki örgüt mensupları hareketli birlik olarak faaliyet yürütüyor. Hınere Kampı’nda ise Biksi, Kanas ve roketatar gibi silahlar var. Buranın mevcudu 100’dür. Bu kampta yemekhane, okul ve ağaç dallarıyla gizlenmiş 4 sığınak var. Zap’ın tabur komutanı Hakkarili Kendal, bölük komutanı ise Mardinli Merhas kod adlı teröristlerdir. Kandil’in eteklerinde örgütün özel kuvvetler biriminin kampı var. Ayrıca Kandil’deki Enzi Köyü’nde örgüte ait bir hastane var. Yaralılar buradaki 2 doktor tarafından tedavi edilir. Bu kampta Doçka uçaksavarlar var. Ayrıca V- L şeklinde inşa edilmiş yer altı sığınakları mevcut. Sığınakların bu şekilde inşa edilmesinin nedeni meydana gelecek basıncı en aza indirgemektir. ABD askeri yetkilileri, Kandil’in Surede Köyü’nde faaliyet yürüten PKK’nın İran kolu olan PJAK yetkilileriyle yaptığı görüşmede, ‘O bölgede bizimle hareket edin, biz de sizi silah ve teçhizat yönünden kuvvetlendirelim’ dediler, ayrıca Kandil’e gelip üst düzey yöneticilerle görüştüler.''
     
     HAREKATA KARŞI EYLEMLERİ TIRMANDIRMA KARARI
      Kandil’de aldığı eğitimin ardından Diyarbakır kırsalına gönderildiğini belirten A.A., şunları söyledi:
      “Kulp- Lice- Genç üçgenine geldik. Kulp kırsalında örgütün ‘Şehit Remzi’ adını verdiği kamp alanına yakın olan Bloka Köyü yakınlarında çok sayıda yer altı sığınağı var. Genç kırsalındaki Akdağlar bölgesindeki Ayı Ormanları denilen yerde de sığınaklar bulunuyor. Dicle kırsalındaki Görese Dağı’nda ise örgüte ait bir Doçka uçaksavar var. Bu uçaksavar, Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra Kuzey Irak’a çekilen örgüt mensupları tarafından götürülemediği için gömülmüş. O bölgede halen gömülü çok sayıda silah ve mühimmat var. Amed Eyaleti Bölge toplantısında alınan karar üzerine Kuzey Irak’a geri gönderildim. Bir süre İran’ın Salmas bölgesinde, daha sonra Zap ana karargahına savaşçı olarak gönderildim. Gümrük noktası adı verilen Hakurk, Kelaşin, Berdenazi ve Beldesori bölgesinde kaçakçılardan elde edilen paralar Zap ana karargahına gönderiliyor.'' Örgütün elinde kimyasal ve biyolojik silah olmadığını, belirten A.A. sözlerini şöyle sürdürdü:
      “Ancak Kandil, Zap, Hınere, Zagros, Haftanin ve Hakurk kamplarında Strella, İgla, Stinger tipi füzeler var. Bunlar hava saldırılarına karşı kullanılıyor. Örgüte son dönemde en çok katılım İran’dan oluyor. Örgüt son gerçekleşen hava harekatından sonra silahlı mücadelenin daha ön plana çıkarılmasını, baskın ve saldırı tarzı eylemlerin tırmandırılması yönünde karar aldı. Örgüt Abdullah Öcalan’ın adıyla ayakta duruyor, çünkü halen bağlılık duyulmaktadır. Sınır geçişlerinde belirli gün ve mevsim kavramı vardır. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında kuryeler aracılığıyla Irak’tan Türkiye’ye girişler olur. Sınırdan sızmalar ise ancak askeri nöbet kulelerinin daha sık birbirine yaklaştırılması ve termal kamera sayısının artırılmasıyla mümkün olabilir. Ben Diyarbakır kırsalındayken termal kamera ile Lice kırsalındaki bir grubun yeri belirlendi ve 12 örgüt mensubu öldürüldü. 7 yıl örgüt içinde faaliyet gösterdim, çok pişmanım.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER