Ekonomi
  • 4.12.2006 19:32

ÇÖMEZ'DEN, BAKAN ŞENER'E EKONOMİ UYARISI

ANKARA - AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e mektup göndererek, ekonomideki gelişmelerden duyduğu endişeleri belirtti.
     Çömez, mektubunda, bir hekim olarak ekonomik gelişmeleri değerlendirme yetisinde olmadığını, halkın arasındaki gözlemleri dışında, geniş perspektifli bir vizyonunun da olamayacağını ifade etti.
     Şener'e, ''Umarım, taşıdığım kaygıları haksız çıkartacak daha doğru ve umut verici rakamlarla beni yanıltırsınız'' diyen Çömez, Ocak-Eylül 2006 arasındaki cari işlemler açığının, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 60, dış ticaret açığının yine aynı dönem içinde yüzde 32 arttığına işaret etti.
     Çömez, Türkiye'nin 2002'de 1 milyar 936 milyon dolar olan işçi gelirinin, 2005'te 851 milyon dolara gerilediğine dikkati çekerek, bundan sonra işçi gelirleriyle cari işlemler dengesini koruyabilmenin imkanının kalmadığını bildirdi. Turhan ÇÖmez, işçi gelirlerindeki azalmanın pek çok nedeni olabileceğini vurgulayarak, ''Ancak çok ortaklı şirketlerin (holdinglerin) suistimalleri, inanıyorum ki buna çok olumsuz katkı yapmıştır'' dedi.
     Ekonomiden anlamadığını ancak ortaya konan rakamların kendisini dahi ürküttüğünü dile getiren Çömez, şunları kaydetti:
     ''Açıkçası, tablonun bir gün çevrilemez olacağına dair derin kaygılar taşıyorum ve sizi uyarmak ihtiyacı hissediyorum. Dilerim ben yanılıyorumdur ve ortaya koyduğum her rakamın makul ve mantıklı bir açıklaması vardır.
     Sizden ekonomi kurmaylarınızla bir çalışma yapmanızı ve parti grubumuzu bilgilendirmenizi rica ediyorum.'' Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:47

İLGİLİ HABERLER