Gündem
  • 22.4.2019 14:50

Cübbeli Ahmet Hoca Kılıçdaroğlu’na seslenince lince uğradı: Bu kadar soysuza bir Soylu yeter

Cübbeli Ahmet Hoca Kılıçdaroğlu’na seslenince lince uğradı: Bu kadar soysuza bir Soylu yeter

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya üzerinden, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını isteyenlere cevap verdi. Cübbeli Hoca paylaştığı mesajında, şiddetin hiçbir çeşidini tasvip etmeyeceğini vurgularken, “ ‘YPG terör örgütü değil’ deyip de şehit cenazelerine katılarak halkı provoke etmemek lazım!" ifadeleri ile Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Cübbeli Hoca bu paylaşımıyla sosyal medyada hedef haline geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde düzenlenen saldırıdan sonra CHP Genel Merkez Binası önünde toplanan partililer tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını isteyen sloganlar atıldı. Genel Merkez binası önünde bir televizyon programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da canlı yayında Bakan Soylu'nun istifasını istedi.

Sosyal medya paylaşım siteleri Facebook, İnstagram ve Twitter'da da ‘Soyluistifa’ Hashtagh'i ile paylaşımlar yapıldı.

Sosyal medyada Bakan Soylu’ya destek mesajları paylaşıldı

Süleyman Soylu'ya yönelik yapılan istifa çağrılarına cevap yine sosyal medyadan geldi. Binlerce kişi, “BuKadarSoysuzaBirSOYLUYeter” Hashtagh'i ile Bakan Soylu'ya destek verdi. İçişleri Bakanı'na destek verenler arasında kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardı.

Cübbeli Ahmet Hoca da lince uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca Twitter hesabından, 'BuKadarSoysuzaBirSOYLUYeter' Hashtagh'i ile paylaştığı mesajında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi. Cübbeli Hoca, ’“Hiçbir konuda ve hiçbir şahsa karşı şiddeti tasvip etmemekle birlikte 40 senedir her güne 3 Şehidin düştüğü bu ülkede ‘YPG terör örgütü değil’ deyip de şehit cenazelerine katılarak halkı provoke etmemek lazım!" ifadeleri ile Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Cübbeli Ahmet Hoca, paylaştığı bu mesajından sonra sosyal medyada hedef haline getirilerek lince uğradı.

Bakan Soylu’nun videosu

Cübbeli Hoca, mesajını Süleyman Soylu'ya ait bir videoyla beraber paylaştı. Cübbeli Hoca'nın paylaştığı videoda Bakan Soylu, PKK’nın uzantısı YPG’ye terör örgütü diyemeyen Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyor.

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı daha sonra çıkacak ve diyecek ki bunlar terörist olabilir ama bunların silahları yok. Kamera şakası mısın? Nesin sen ya? Sonra söylediği şu. 'Efendim bu teröristin belgesi olur mu?' Doğru. Gideceğim Kandil'den teröristin belgesini alacağım. Bizde teröristin belgesi var Kılıçdaroğlu. On yıllardan beri her şehit cenazesine gittiğimizde, her şehidin tabutuna omzunu verdiğimizde tevhid getirdiğimiz zaman teröristin belgesi o şehitlerin cenazeleridir”

 Taha Emre Özdemir  ANKARA

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 00:05

İLGİLİ HABERLER