Eğitim
  • 24.7.2009 12:31

ÇUBUKÇU'DAN YÖK KARARINA DESTEK: ''KATSAYI DEĞİŞİKLİĞİ KATKI SAĞLAYACAK''

ANKARA - Çubukçu, bir soru üzerine, ''Katsayı değişikliğinin ülkemize, ortaöğretime çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Zira öyle söylendiği gibi değil. Çok uzun ve kapsamlı bir çalışmanın sonucunda öğrencilerimizi hem hak eşitliği anlamında gözeten, hem meslek liselerine de avantajı sürdüren...'' diye konuştu.
Yeni sistemin öğrencinin ortaöğretim başarısını da önceleyen bir sistem olduğunu belirten Çubukçu, ''Bunun yanı sıra öğrencinin lisede seçtiği sayısal bölüm veya sözel bölümle ilgili tercihini sınırlandıran o yöntemi de ortadan kaldırdı ki ben en çok bu kısmını önemsiyorum. Zira bir öğrenci sayısal öğrencisi olabilir ama lise son sınıfa geldiği zaman siyasal bilgiler veya hukuk okumak isteyebilir'' dedi.
Çubukçu, öğrencilerin daha önce bölüm tercihi yapmakta güçlük çektiklerini belirterek, ''Bunun yanı sıra sınavın iki aşamalı olması, ikinci aşamanın da çeşitli bölümlerden oluşması, öğrencinin istediği sınava girmesi, istediğine girmemesi, bu stresi yaşamaması, sınav sorularının sayısının düşürülmesi gibi çok çok anlamlı bir değişiklik oldu. Ama meslek liseleri ve katsayı sorununa indirgenemeyecek kadar önemli değişiklikler oldu''dedi.
Milli Eğitim Bakanı olarak bu değişiklikleri çok olumlu karşıladığını dile getiren Çubukçu, ''Önümüzdeki dönemde de hem ortaöğretimin başarısının ve kalitesinin artacağına hem de meslek liselerinin ve Türkiye'nin gelecekteki planlamaya çalıştığımız genç istihdam gücünün daha doğru şekilde planlamamıza da yardımcı olacağını düşünüyorum. Ben YÖK'ü ve bu çalışmalarda emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum''dedi.

-''NERESİ ANAYASA'YA AYKIRI''-

Çubukçu, ''Yeni düzenlemeye ilişkin TÜSİAD ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun eleştirilerinin'' hatırlatılması üzerine, ''Konunun Anayasa'ya aykırı bir yönü yok. Her şeyden önce öğrenciler arasında hak ve fırsat eşitliğini sağlayan bir sistemin neresi anayasa'ya aykırı, öncelikle buna bakmak lazım'' dedi. TÜSİAD'ın kurumsal eleştirisinden haberdar olmadığını ifade eden Çubukçu, başta Mustafa Koç olmak üzere TÜSİAD üyesi işadamlarının, çok geniş kesimlerin meslek liselerini desteklediğini kaydetti.
Mesleki eğitimin önündeki engellerin kaldırılması, meslek liselerinin özendirilmesi, avantajlı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çubukçu, böylelikle hem üniversite talebinin dengelenebileceğini hem de mesleki bilgi ve beceriye sahip insan gücüne ulaşılmasının sağlanacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER