Eğitim
  • 24.7.2009 12:27

YURT DIŞINDA ÜNİVERSİTE İÇİN DE ÖSS

ANKARA - YÖK, yurt dışında üniversite öğrenimi görmek isteyen adayları uyardı. YÖK'ün bu konudaki kararına göre 2009-2010 akademik yılında kendi imkanlarıyla ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, AB'ye üye ve aday ülkeler ile Avrupa Ekonomik Alanına üye İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre gibi ülkeler hariç yurt dışında okumak isteyen adayların, diploma denklik başvurularının değerlendirilebilmesi için 2009-ÖSS'ye girmeleri ve ön lisans programları için ilgili puan türünde 145, lisans programları için ilgili puan türünde 165 ve üstünde puan almaları şartı aranacak.
Söz konusu ülkeler dahil yurt dışında öğrenime başlayan öğrencilerden Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş başvurularında ilgili puan türünde en az 165 puan aldığına dair ÖSS belgesi veya muadil sayılan belgeler istenecek.
ÖSS sonucuna göre yerleşilebilen ÖSYS kılavuzunda yer alan ülkeler ile KKTC haricinde yurt dışında bulunan ülkelerde yükseköğrenime devam edecekler için ÖSS sonuçları, takip eden yıl için de geçerli olacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER