Gündem
  • 30.1.2014 00:56

Cumhurbaşkanı Gül'ün İtalya gezisinden kareler

Cumhurbaşkanı Gül dün akşam saatlerinde geldiği İtalya'daki temaslarına devam ediyor. Sabah İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüşen ve ortak basın toplantısı düzenleyen Gül daha sonra İtalya Senatosu'nda Senato Başkanı Grasso ile bir araya geldi.
Senato'daki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, milletvekilleri heyeti ve Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, İtalya Senato Genel Sekreteri Elisabetta Sarafin ve İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giampaolo Scarante de katıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Roma Belediye Sarayı Campidoglio'da Belediye Başkanı Ignazio Marino tarafından kabul edildi. Roma Belediye Meclis oturumlarının düzenlendiği Julius Sezar Salonu'nu gezen Cumhurbaşkanı Gül daha sonra da Capitolini Müzesi'ni ziyaret etti. Gül’ün ziyaretlerinde Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de bulundu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile bu akşam İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile eşinin Quirinale'de onurlarına verilecek akşam yemeğine katılacak.

HAYRÜNNİSA GÜL, CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI QUIRINALE’Yİ GEZDİ

Cumhurbaşkanı’nın eşi Hayrünnisa Gül, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun eşi Clio Maria Bittoni Napolitano ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale’yi gezdi.
Hayrünnisa Gül ve Clio Maria Bittoni Napolitano, İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale’de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Gül onuruna düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından bir süre baş başa görüştü. Görüşmenin ardından rehber eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale’yi gezen Gül ve Napolitano, daha sonra sergi bölümüne geçerek tarihi eserler hakkında bilgi aldılar.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER