Dünya
  • 9.10.2013 10:39

Cumhurbaşkanlığı seçimleri başladı

Eşi Mihriban Aliyeva, kızları Leyla ve Arzu Aliyeva ile Sabail ilçesi 6. seçim merkezine gelen Cumhurbaşkanı Aliyev, oyunu kullandı. Azerbaycan muhalefetinin yeni oluşturduğu ve Milli Şura adını verdikleri koalisyonun ortak adayı Prof. Dr. Cemil Hesenli ise oyunu Yasamal ilçesi 6. seçim merkezinde kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylarının oy kullanması, yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu tarafından izlenildi. Oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Hesenli, seçim merkezlerinde büyük ölçekte hile ve usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

Seçim ofislerine birçok seçim merkezlerinden olumsuz bilgiler geldiğini aktaran Hesenli, bazı gözlemci ve temsilcilerin çalışmasının engellendiğini ileri sürdü. Seçim merkezi yetkili ve çalışanlarının kendi görevlerini doğru yapması gerektiğini vurgulayan Hesenli, seçimlerde yapılan hilelerin halka karşı yapılan büyük suç olduğunu dile getirdi.

Birçok seçim merkezinde yetkililerin hile yaptığını ileri süren Hesenli, böyle devam ettiği takdirde "seçimlerin geçerliliğinin ciddi şekilde zan altında kalacağını" ifade etti.

Adaylık için 22 kişinin başvurduğu ancak çeşitli nedenlerle sadece 10 kişinin başvurusunun kabul edildiği seçimlerde, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Şura'nın  adayı Prof. Dr. Cemil Hesenli, Ümit Partisi Başkanı İgbal Ağazade, Birleşik Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev, Muasır Müsavat Partisi Genel Başkanı Hafız Hacıyev, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Araz Alizadev, Demokrat Parti Başkanı Serdar Celaloğlu, Milli Diriliş Harekatı Partisi Genel Başkanı Ferec Guliyev, Milletvekili Zahit Oruç ve Adalet Partisi Başkanı İlyas İsmayılov yarışıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:22

İLGİLİ HABERLER