Yaşam
  • 3.1.2005 00:36

DALGALARDAN KAÇAN ANNE VE ÇOCUĞUNUN YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Dünya, dev dalgalar gelirken kaçmak yerine, çocuklarını kurtarmak için denize doğru koşan İsveçli anneyi konuşuyor.

Karin Svaerd adlı kadının bulunması sahte olduğu söylentileri üretilen AFP fotoğraflarının orijinal olduğunu kanıtlamasının dışında, insan yüreğine olan inicı da pekiştiriyor.


Fotoğraflar, denizdeki herkesin dev dalgaların geldiğini görünce kıyıya doğru kaçıştığını fakat bikinili bir kadının denizin içine doğru 200 metre koştuğunu gösteriyordu.Görgü tanıkları kadının''Aman tanrım, çocuklarımı bağışla'' diye çığlık attığını söylediler.
Ana yüreği çocuklarının canı dışında hiçbir korku duymayan bu kadın 37 yaşındaki Karin Svaerd'di. Svaerd, Expressen gazetesine yaptığu açıklamada, ''Yavrularıma kaçın diye sesleniyordum ama beni duymuyorlardı'' dedi. Oğulları Anton (14), Filip(11) ve Viktor (10) şnorkelle denizin içinde yüzdükleri için suyun üstünde neler olup bittiğinden habersizdi. Karin'in erkek kardeşi ve kayınbiraderi de yanlarında yine şnorkelle geziyorlardı.

20 METRE KALMIŞTI
Karin gazeteye şunları anlattı, ''İnsanlar bana ne yapıyorsun, denizden kaçsana diye bağırıyordu. Fakat başka çarem yoktu, çocuklarımı kurtarmak zorundaydım. Hiçbir şey beni durduramazdı, Korku bütün bedenimi sardı, Çocuklarıma doğru koştum. Kocam Lars da onlara doğru koşuyordu. Çocuklar da sonra farkettiler ve kıyıya koşmaya başladılar. Koca dalga üzerimize geliyordu fakat umurumda değildi, sadece çocuklarımı düşünüyordum.Aramızda 20 metre kalmıştı ki dalga onları yutuverdi.Sonra dalga beni de fırlattı.Son anda bir palmiye ağacına tutundum.3 Kuvvetli dalgayı yedikten sonra tutunacak gücüm kalmamıştı.Sonra ki iki dalga beni kıyıya attı.Kurtulmuştum fakat bütün ailemi kaybettiğimi düşünüyordum.Ancak bir saat sonra hepimiz bir araya geldik.Sadece bir iki ufak sıyrıkla kurtulmuştuk.'' Karın iki gün sonra İsveç'e dönünce ,kaçıp kendisini kurtarmadan önce bu sahneyi görüntülemeyi başaran amatör bir fotoğrafçının AFP 'ye verdiği fotoğraflar sayesinde ünlü olduğunu gördü.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:34

İLGİLİ HABERLER