Spor
  • 12.10.2005 05:44

DAUM'DAN ALMAN MİLLİ TAKIMI İÇİN 6 ÖNERİ...

Başarıya giden ‘6’ yolu açıklarken, ilk önce milli takımı da bir kulüp takımı olarak düşünmesini istedi. Almanya, Türkiye’ye karşı ortaya koyduğu kötü futbolu ve yenilginin şokunu üzerinden atamazken Fenerbahçe’nin Alman teknik direktörü Christoph Daum, Alman Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann’a tavsiyelerde bulundu.

Kulüp mantelitesi

Klinmsann ile sürekli diyalog halinde olduğunu söyleyen Daum, İstanbul’da da kendisi ile görüşüp konuştuğunu belirtti. Kamuoyuna çıkıp Klinsmann’ı zor durumda bırakmak istemediğini belirten teknik patron, Bild Gazetesi aracılığı ile da Klinsmann’a uzun yıllara yayılan tecrübesine dayanarak tavsiyelerde bulunmaktan geri kalmadı. Ünlü hoca, milli takımdaki meslektaşına altı tavsiyede bulunurken ilk önce milli takımı da bir kulüp takımı olarak düşünmesi gerektiğini hatırlatarak, futbolcuları maçlara hazırlarken uzun süreyi göz önünde bulundurmasını istedi. Daum, Klinmsann’a ikinci tavsiyesi ise ’düşük kaliteli futbolculardan oluşan açığı taktik anlayışla kapatabilirsin’ oldu.

Çok çalışacaksın

Christoph Daum’un diğer tavsiyeleri ise şöyle: ‘Tüm takım bütün imkanlarını iyi neticeler getirebilmek için kullanmalı. Antrenörü, futbolcu, takımın menajeri, kulüpler, yöneticiler ve taraftarlar Dünya Şampiyonası’nın önemini bilmeli ve buna göre hareket etmeli.

Brezilyalılar gibi oynayamıyorsan sen de çok çalışarak açığını kapatabilirsin. Bazı futbolcular Klinsmann’nın arkasına saklanıyorlar. Bunlar ne olursa olsun dünya şampiyonasında kendilerinin kaybetmeyeceğini düşünüyor. Bu nedenle takımda baskıyı kurmak gerekir.’

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER