Spor
  • 26.7.2009 01:12

DAUM'DAN İLGİNÇ BENZETME: 'SABİT SİSTEM MEZARLIK GİBİDİR!..'

Fenerbahçe, hazırlık maçında Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'u 5-1 mağlup etti.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, Boluspor ile oynadıkları hazırlık maçında takımının sergilediği futboldan memnun olduğunu söyleyerek, "Boluspor'u tanımıyordum, ama bugünkü maçta çok iyi organize olan bir ekip olduğunu gördüm. Bunu gördükten sonra takımımın oyunundan daha da memnun oldum. Defanstaki organizasyon beni memnun etti. İlk yarıda bir pozisyon var hatalı olan. Bu bir yan toptu, ama genelde çok iyi organize olduk, pozisyon aldık.


Rakibe maçın son dakikasında tehlike yokken gereksiz bir penaltı verdik, bu olmamalıydı" diye konuştu.


Roberto Carlos ile yeni transfer Andre Dos Santos'un birlikte bir antrenmana çıkmalarına rağmen sol kanatta uyumlu bir şekilde mücadele ettiğini ve iki futbolcu arasındaki iletişimin de mükemmel olduğunu ifade eden Daum, "Sol kanadımızdan çok memnunum. Andre ve Roberto Carlos iyi bir maç oynadı. İletişimleri mükemmeldi. Sadece bir antrenmana çıkmalarına rağmen birlikte çok iyi mücadele ettiler. Roberto Carlos ileri çıktığında Andre onun yerini doldurdu. Andre ileri çıktığında Roberto Carlos disiplinli bir şekilde vazifesini yaptı. Sol kanattan çok memnunum. Ayrıca bu bölgede Uğur Boral gibi çok üst düzey bir oyuncumuz var. Bu da beni memnun ediyor" dedi.


Sağ kanatta Gökhan Gönül ile Kazım'ın performansından memnun kaldığını kaydeden Alman teknik adam, "Gökhan ileri çıktığında Kazım defansa geldi. İlk antrenmanda Kazım'a oyun kurgumuzu anlattığımda 'Ben savunma yapmam' demişti. 3-4 hafta sonra Kazım'ın bizim bir şey dememize gerek kalmadan kendiliğinden defansa geldiğini gördük. Bu beni hoca olarak mutlu ediyor. Her futbolcunun tüm gücünü takıma vermesini istedik ve bunları görebildik sonuçta. Sağ kanatta Deivid, Mehmet Topuz ve Özer gibi alternatiflerimiz var. Yönetim kurulumuza bu alternatifleri sağladığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu. İspanyol golcü Güiza'nın mükemmel bir futbolcu olduğunu söyleyen Daum, kondisyonu tam yerine geldiğinde Güiza'nın kendilerine çok sevindirici anlar yaşatacağından emin olduğunu belirtti. Takımın tek eksikliğinin hızlı oynayamaması olduğunu dile getiren Daum, gelecek haftalarda bu eksikliği gidereceklerini ve daha iyi olacaklarını söyledi.


Kadro zenginliği nedeniyle 11 kurmakta sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı ve farklı maçlarda farklı taktiklerde mi sahaya çıkacağı sorulan Alman teknik adam, "Futbolcularım hakkında konuşmak sevindirici. Sevincim günden güne artıyor. Futbolcularım antrenmanlarda işlerini sevinçle yapıyorlar. En güzel sistem başarılı olmak. Futbolda bir sisteme bağlı kalmamalı, esnek olmalı. Sistem, maç içinde bile değişebilmeli. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Belli bir sistem iyi değildir, belli bir sistem mezarlık gibidir" dedi. Kazım'ın geçen sezonlara göre daha istekli mücadele ettiğinin hatırlatılması üzerine Daum, "Sahada yeni bir futbolcumuz var diyebilirim" ifadelerini kullandı.


Alman teknik adam, bir soru üzerine, hazırlık döneminin sonunda kadronun daralabileceğini, bunu hazırlık döneminin sonunda belirleyeceklerini belirterek, "Kimseyi zorla burada tutamayız. Burada ilk 11'de oynayan ya da oynamayan kişi aynı hedefte olmalı. Aramızda bu hedeflere uymayan kişiler olursa ona göre karar vermek zorunda olacağız" diye konuştu.


Takımda çok sayıda Brezilyalı futbolcunun olduğunun hatırlatılması ve bunun takım için avantaj olup olmadığının sorulması üzerine Daum, "Brezilyalı oyuncular hep pozitiftir, avantajdır bizim için. Sonuçta 11 Brezilyalı futbolcu dünya şampiyonu olmuştu. Bana göre ülkesine göre futbolcular farketmez. Ben bir kan grubu tanıyorum o da sarı-lacivert" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER