Spor
  • 7.8.2009 16:00

DAUM'DAN İLGİNÇ BENZETME!..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk yarışındaki mücadelelerini ''Ay'a füze göndermeye'' benzetti.

Daum, Honved maçı sonrası düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerle yaptığı sohbette, şampiyonluk mücadelesinin başından sonuna büyük bir heyecan olduğunu anlattı.
''Şampiyonluk yarışında olmak Ay'a füze fırlatmaya benzer'' diyen Daum, her aşamanın ayrı bir heyecan yaşattığını kaydederek, ''Füzeyi hazırlayıp fırlatma rampasına koyarsınız. Ancak iş burada bitmez. Yeni bir heyecan başlar. Acaba yörüngesinde gidecek mi? Sonra diğer bir adım gelir, bu da füzenin dünyaya geri dönmesidir. Füze ve astronotlar sağsalim yeryüzüne indiğinde ancak başarılı olunmuştur. Biz de bu şekilde başarılı olacağız. Elimizde Ay'a yollamaya hazır bir füze var ve fırlatma rampasına koyduk'' şeklinde ifadeler kullandı.

Sarı-lacivertli ekipteki ilk senesinde de rampaya füze koyduklarını, ilk hafta İstanbulspor mücadelesinde alınan mağlubiyetin füzenin patladığını gösterdiğini anlatan Alman teknik adam, bir hafta içinde yeni bir füze yaptıklarını, ikinci hafta rampaya koyup fırlattıklarını ve geri getirdiklerini kaydetti.

Fenerbahçe'deki ilk döneminde kendisini ispatlamak zorunda olduğunu, ancak şimdi buna ihtiyacı olmadığını anlatan Daum, ''Daha önce bazı şeyleri kanıtladığım için insanlar artık bana daha fazla güveniyor. İlk dönemimde daha gergindim, şimdi daha rahatım. Ben burada önemli işler başarmak istiyorum. Fenerbahçe'ye gelmem 24 saat bile sürmedi. Bana telefon geldi, 'Fenerbahçe'yi düşünür müsün?' diye. O telefon sonunda bu iş bitti. Pazarlık bile yapmadım, hiçbir şey konuşmadım'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER