Gündem
  • 12.11.2019 10:47

Davutoğlu Babacan'ın o talebini reddetti

Parti kurma heveslileri eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın bir araya gelip gelmeyeceği merak edilirken dikkat çeken bir çıkış geldi.

AK Parti'den istifa ettikten sonra yeni parti kuracağını açıklayan Ali Babacan'ın yeni partisini ne zaman kuracağı uzun zamandır merak konusuydu. Babacan, aralık sonuna kadar partinin kuruluşunu gerçekleştirecek.

Babacan'a yakın kaynaklar, partinin kurucular kurulunun 60-70 kişiden oluşacağını, tüzük ve programının hazır olduğunu, genel merkez binası için de dört ayrı alternatifi değerlendirdiklerini dile getirdi.

"Birlikte hareket etmeleri artık mümkün değil"

Abdullah Gül’ün partide aktif siyaset yapmayacağı, arkadan destek vereceği belirtilirken, Babacan'la birlikte hareket eden bazı isimler, geçtiğimiz aylarda Davutoğlu ile de son bir görüşme yaptı. Bu görüşmede, Davutoğlu'na yeni bir parti kurmak yerine kendilerine dışarıdan destek verilmesi talep edildi. Ancak Davutoğlu'nun "Biz çok yol aldık. Artık geri dönüşü olmaz" dediği belirtildi. Babacan'a yakın kaynaklar Davutoğlu ile aynı siyasi organizasyonun içinde almanın artık mümkün görünmediğini belirterek "O kapı kapandı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 12.11.2019 10:48

İLGİLİ HABERLER