Gündem
  • 1.9.2009 00:00

DAVUTOĞLU, ŞAM'DA ESAD İLE GÖRÜŞTÜ

ŞAM - Suriye'nin başkenti Şam'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından kabul edildi.
Basına kapalı olarak yapılan görüşmeye, Suriye Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Buseyna Şaban, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve dışişleri bakanlığı yetkilileri katıldı.
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Suriye ve Irak arasındaki sorunun çözülmesi konusunda ''çok iyimser'' olduklarını söyledi.
Davutoğlu, ''Suriye ve Irak bizim komşularımızdır ve bu sorun aile içinde bir sorundur. Bu sorunun diyalogla çözüleceğini düşünüyoruz. Sorunun çözüleceğine ilişkin çok iyimseriz'' dedi.
Irak'a yaptığı ziyareti hatırlatan Davutoğlu, Irak Başbakanı Nuri el Maliki ve çeşitli bakanlarla görüştüğünü bildirdi.
Davutoğlu, ''Biz (bu sorunla ilgili) mümkün olan herşeyi yapacağız. Kardeşler arasındaki ilişkinin sağlamlaştırılması için elimizden geleni yerine getireceğiz. Suriye'deki görüşmelerimde çok aydın bir yaklaşım sergilendiği için çok mutluyuz ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.
Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye öneride bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya ise Davutoğlu, ''Tabii ki kardeşçe ve arkadaşça önerilerde bulunduk. Ancak bu önerileri şimdi paylaşmak istemiyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER