Gündem
  • 17.9.2011 17:12

DAVUTOĞLU'NDAN SES KAYDI AÇIKLAMASI

Davutoğlu, Konya Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında ses kaydı dışında gündeme dair değerlendirmelerde de bulundu. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

FÜZE DEĞİL RADAR SİSTEMİ

Türkiye'ye yerleştirilecek olan füze değil radar sistemidir. Obama'nın Erdoğan'la görüşmesi, olağanüstü bir olay değildir. İsrail'le arabuluculuğa ihtiyacımız yok. Ortada bir ara yol bulunmasını gerektirecek durum yoktur. Tabii ki Obama ile Türk-İsrail ilişkilerini konuşuruz. Ama Türkiye'nin bu konudaki ilkesel tutumlarını en iyi bilen belki de ABD'dir. Bundan sonra atılacak adımlar konusunda Türkiye'nin 5 maddelik paketini ben açıkladım, sayın Başbakan da teyit etti.

MİT-PKK GÖRÜŞMESİ

Dünyanın her yerinde istihbarat teşkilatlarının görevleri bellidir ve bir sınırlandırma yoktur. Bu bağlamda müsteşarımız kendisine verilen görevi hakkıyla her alanda yerine getirmiştir. Hükümetimizin anlatamayacağı bir durum yoktur. Terörün bütünüyle sona erdirilmesi için operasyon veya istihbarat anlamında ne gerekiyorsa yapılacaktır.

SURİYELİ SUBAYI TÜRKİYE İADE ETTİ İDDİASI

Suriyeli Yarbay Hüseyin Harmuş da dahil olmak üzere kim istiyorsa kamplarımıza gelmiştir, sonra da kendi isteğiyle ayrılmıştır. Harmuş'un herhangi bir pazarlık karşılığında iade edildiği iddiası kesinlikle yanlıştır.

LİBYA'YA GIDA YARDIMI

Beni Velid'deki çatışmalardan kaçarak, susuz ve yiyeceksiz bir şekilde dışarıda bekleyen 10 bin Libya'nın olduğu bilgisi geldi.

15 Temmuz'daki Libya Temas Grubu toplantısında önerdiğimiz konu dün BM tarafından kabul edildi. Bu karar doğrultusunda, Libya'yı Ulusal Geçiş Konseyi temsil edilecek ve bizim de çok sevdiğimiz ay yıldızlı Libya bayrak BM'de çekilecek.

SONDAJ KRİZİ

Kıbrıslı Rumların tek başına sondaj çalışma yapmak istemesi provokasyondur. Türkiye'nin Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak için garantör kimliği var.

Garantörlük sisteminden ve uluslararası anlaşmalardan doğan hakkımızı kullanacağız.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Rum tarafının bu gayeden dönmemesi halinde bizim atacağımız adım, KKTC ile kıta sahanlığı anlaşması yapılması ve aynı şekilde Türk tarafının da arama çalışmalarına başlamasıdır.

 

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:59

İLGİLİ HABERLER