Asayiş
  • 23.5.2013 14:02

Dehşet!.. Babası ile sevgilisini diri diri yaktı!..

Üvey babası 57 yaşındaki Ahmet Şen ile 47 yaşındaki kadın arkadaşı Yüksel A., çıkan yangında hayatını kaybetti. Ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Kırbaş'a mahkeme Şen'i haksız tahrik altında öldürmekten 20 yıl, Yüksel A.'yı öldürmekten de ömür boyu hapis cezası verdi.

İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde 2012 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, seyyar satıcılık yapan İlkay Kırbaş, kasaplık yapan üvey babası Ahmet Şen'in evine gitti. Üvey kardeşiyle aynı evde kalan Kırbaş, üvey babasından kardeşine sahip çıkmasını ve masraflarını karşılamasında yardımcı olmasını istedi. Buzdolabındaki birasının da Şen tarafından içildiğini gören Kırbaş, üvey babası Ahmet Şen ile tartışmaya başladı. Bu sırada yatak odasından eve temizlik yapması için gelen evli olan Yüksel A.'nın seslerini duydu.

3 yıl önce ölen annesi Aysun Şen'in yatağında başka bir kadınla üvey babasının sevişmesine sinirlenen Kırbaş, bir akaryakıt istasyonundan 10 litre benzin alıp geri döndü. Sessizce tekrar içeriye girip, iddialara göre yatak odasının kapısını açarak benzini üvey babası ile Yüksel A.'nın üzerine ve odaya döktü. Ardından odayı ateşe verip gitti. Şen ve Yüksel A. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralan Ahmet Şen 4 gün, Yüksel A. ise 5 gün sonra tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Tutuklanan İlkay Kırbaş, hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne kasten iki kişiyi yakarak öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan İlkay Kırbaş, üvey babasının askere gidecek olan üvey kardeşine sahip çıkmadığını ileri sürerek, "Bu yüzden tartışmıştık. Dolaptaki biramı da içtiğini görünce sinirlendim. Küfürleştik. Evden çıkıp giderken yatak odasından kadın sesi geldi. Ölen annemin yatağında sevişmişler kadında çıplaktı. Duvarlarında annemin fotoğrafları vardı. Annemin hatırasına saygısızlık yaptıklarını ve evi kirlettiklerini düşündüm. Benzin alıp geri döndüm. Evin içerisine ve eşyalara benzini dökerken Ahmet Şen yatak odasından çıkıp çıplak bir vaziyette yanıma geldi. Bana ne yapıyorsun diye bağırıp eline aldığı bıçakla bana saldırdı. Onun da üzerine benzin döküp evden çıkıp gittim. Sonra evin yandığını öğrendim. Alkollüydüler ve sigara içiyorlardı. Kendileri yakmış olabilir" dedi. Mahkeme sanığa, üvey babası Ahmet Şen'i birasını içmesi ve annesinin yatağında başka bir kadınla birlikte olması nedeniyle tahrik altında öldürmek suçundan 20 yıl, Y.A'yı ise öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER