Asayiş
  • 19.10.2011 02:40

DELİK DEŞİK OLAN TERÖRİST ÖLMEDİ MAHKEMEYE ÇIKTI!..

Polisin kurşunlarında birisi çene kemiğini kıran terörist,duruşmara konuşamayınca savunmasını yazarak verdi.PKK'lı olduğunu itiraf eden terörist, olaya karışmadığını söyledi.
Bombalı saldıra anında vurulan terörist Beşir Arcagök, bir de utanmadan tahliyesini istedi.
Diyarbakır’da 15 Eylül’de polis servis aracına bombalı saldırı düzenleyip 5 polis memurunun yaralanmasına neden olan, polislerle girdiği çatışmada çenesinden, karnından, sol bacak ve kolundan aldığı kurşunlarla ağır yaralı yakalanan PKK’lı Beşir Arcagök, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinden ifade vermesi için dün adliyeye getirildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemleri altında ambulansla adliyeye getirilen Arcagök, Diyarbakır Nöbetçi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sedye ile çıkarıldı.
Arcagök, ağzındaki yara nedeniyle konuşamadığı için ifadesini yazarak verdi. PKK üyesi olduğunu ancak herhangi bir eyleme katılmadığını belirten Arcagök, olay mahalline keşif amaçlı olarak gönderildiğini söyledi. Arcagök, bomba eğitimi almadığını ileri sürdü. Beşir Arcagök’ün avukatı Sedat Yurttaş, “Müvekkilim yakın mesafeden aldığı kurşunlarla çok ciddi bir şekilde yaralanmıştır. Tahliyesini talep ediyorum” dedi.
Mahkeme başkanı, Arcagök’ün silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Beşir Arcagök, duruşma sonrası ambulansla Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:02

İLGİLİ HABERLER