Spor
  • 25.9.2013 13:48

Demirören'den Aysal'a şok 'eleman' göndermesi!..

Yıldırım Demirören, Fatih Terim ile yazılı bir anlaşma yapmadıklarını söylerken, "Yapılan açıklamaların, bize göre hem federasyonumuzu hem de hocamızı itham altında bırakarak, Galatasaray taraftarını yanlış yönlendirdiğini zannediyorum.
Değerli hocamız Abdullah Avcı istifa ettiği dakika yanımda şahitlerim vardı, Ünal Aysal'ı aradım. Müsade ettikleri takdirde Fatih Terim'le görüşmek istediğimizi söyledim. 1+3 yıllık teklif yapmak istediğimizi söyledik. Kendisi milli görevdir dedi. Hatta Ocak ayından sonra size verebiliriz dedi. Biz de hocamızla görüştük. Hoca da yönetimle görüşmeden sizinle konuşamam dedi" ifadelerini kullandı.

"TERİM İLE RESMİ SÖZLEŞME İMZALAMADIK"
Federasyonun Terim'i resmi sözleşme imzalamadığını açıklayan Demirören, "Hocayla anlaşma imzalamadık. Federasyon ile Terim arasındaki hatıra imzasıdır. Bizimkle imzalanmış bir anlaşma yoktur. Fatih hocamız bizden ne para aldı, ne para konuşuldu. Sadece Mayıs ayına kadar milli görev için geldi. İyiki geldi. Şansımız yüzde 1'ken, yüzde 50'ye çıktı" dedi.

"Federasyon olarak sözleşme imzalamak istiyoruz" diyen Demirören, "Hatta sabah hocamızla görüştüm. Kendisi Mayıs ayına kadar beklemek istedi. Hocamız milli vazifeyi zevkle kabul etmiştir. Brezilya ihtimallerimiz azalıyor diye hocamızı göreve getirdik. Hocamız parayı kabul etmemiştir. Federasyon para vermek isterse bir hayır kurumuna bağışlanabilir dedi. Biz hocamızla 3 yıllık sözleşme yapacağız dededik. Koskoca Galatasaray yönetimi bazı gazetelerde çıkan haberlere göre hareket etmemeli" şeklinde konuştu.

"TERİM İLE MASAYA OTURACAĞIZ"
Fatih Terim'in kendisiyle yaptığı görüşmede, "Ne Milli Takım ile ne de Galatasaray ile sözleşme imzalamak istemiyorum" dediğini söyleyen Yıldırım Demirören, "Kendisi hala sözleşme imzalamamak için diretiyor. Mayıs ayı sonrasına bırakmak istediğini söyledi. Ancak artık serbest olduğu için biz anlaşma yapmak için masaya oturacağız" diyerek yeni anlaşmanın sinyalini verdi.

"İYİ Kİ FATİH TERİMİ GETİRMİŞİZ"
Fatih Terim'i göreve getirdikleri için memmun olduklarını vurgulayan Demirören, "Geldiğinde Brezilya'ya gitme ihtimalimiz yüzde 1 idi, şimdi yüzde 50. En azından futbol oynayan bir takım izliyoruz" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş-Galatasaray derbisini de yorumlayan Yıldırım Demirören, "2020 Avrupa şampiyonasına aday olan bir ülkede olmaması gereken olaylar. Ancak bu olaylara karışanların yüzde 99 Beşiktaşlı olmadığına inanıyorum. Statlarda artık e-bilet sistemi kurmaya başladık. Bu sistem olayları bitirecek. Bu olayların statlarda azalacağına inanıyorum. Şimdi Disiplin ve Tahkim Kurul'nda neler çıkacağına bakacağız. Disiplin Kurulu yarın kararını verecek. Ondan bir hafta sonra da Tahkim süreci var. Ona göre kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"FATİH TERİM BENİM ELANIM DEĞİL"
Terim gibi hocaların Türkiye'de zor yetiştiğini vurgulayan Demirören, "Artık bu konunun kapanması gerekir. Burada suçlu ne federasyon ne de Fatih terim'dir. Fatih Terim verdiği her sözün arkasında durmuştur. Sebep başka yerde aransın. İğneyi kendimize çuvaldığızı başkasına batırmak gerek" diye konuştu. 

Bir gazetecinin "Başkan olarak Terim'in telefonunuzu açmaması durumunda ne yapardınız" sorusuna ise Demirören, "Kimi ararsam telefonumu açar. Açmazsa da hatayı önce kendimde arardım. Fatih Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım ortağımdır. Şimdi boşta olduğuna göre de daha ısrarcı olacağız ve sözleşme imzalamak için ne gerekiyorsa yapacağız " yanıtını vererek basın toplantısını bitirdi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:43

İLGİLİ HABERLER