Spor
  • 12.10.2008 00:13

'DENİZLİ'NİN GELMESİNE SEVİNDİM!..'

Manavgat Karadenizliler Derneği'ne ziyarette bulunan Giray Bulak, Antalya Cup'ta Bursaspor ile finale kaldıklarını belirterek, ligde boş kalan zamanı turnuva ile değerlendirdiklerini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bulak, ligde 6 maçta 7 puan topladıklarını belirterek, hedeflerinin ilk yarıyı ilk 10 içerisinde tamamlamak olduğunu kaydetti.
Milli takıma da başarılar dileyen Bulak, ''Milli takımımıza Bosna Hersek ve Estonya maçlarında başarılar diliyorum. Futbolcularımız ve Fatih hocaya başarılar diliyorum, İnşallah kazınırız. Avrupa'da olduğu gibi Dünya Şampiyonası'nda da büyük başarılar elde ederiz'' dedi.
Türkiye'de 13 bin 250 antrenör ve 800 tane profesyonel teknik direktör bulunduğuna dikkati çeken Bulak, bu sayıya rağmen dışarıdan yabancı teknik direktör getirilmesinin üzücü olduğunu belirtti. Kulüplerin yabancı hoca ısrarına bir türlü anlam vermediğini ifade eden Bulak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ülkemizde 15 bin teknik adam çalışıyor. Ama maalesef birçok kulübümüz dışardan ithal hoca getiriyor. Hocalarımızın hepside profesyonel anlamda eğitimden geçiyor. FİFA'nın kriterlerine göre eğitimden geçiyor. Nedense kulüplerimiz yerli hoca yerine ithal hocayı tercih ediyor. Bu çok üzücü bir durum. Beşiktaş'a önce yabancı hocanın geleceğini sanmıştım ama Mustafa Denizli ile anlaşmalarına çok sevindim. Mustafa hocayı aradım ve başarılar diledim.''
YABANCI FUTBOLCU SAYISI 3 OLSUN
Konyasporlu teknik adam, yabancı futbolcu sayısının da 3'e düşürülmesi gerektiğine işaret ederek, ''Alttan gelen gençlerimize yol açmamız lazım. Birçok yetenekli futbolcumuz, şans verilmediği için emekli olup gidiyor" dedi.
Türkiye'de kulüp başkanlarının ve yöneticilerin takımlara çok karıştığını da belirten Bulak, sözlerini şöyle tamamladı:
''Maalesef bu işte profesyonel olmayan yöneticiler takımlara çok karışıyorlar. Oysa yöneticiler takımlara müdahale etmese Türk futbolu daha iyi seviyelerde olur.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER