Spor
  • 12.10.2008 00:15

MEVLÜT SİFTAH YAPTI!..

Türk Milli Takımı, sakatlıklardan doğan çok önemli eksiklerine ve maç içinde 1-0 geriye düşmesine rağmen, rakibini 2-1 yenerek, önemli bir 3 puana imza attı.
Bosna-Hersek ise bu sonuçla 3 puanda kaldı.
-SON SAKAT BATUHAN-
Sakat futbolcu sayısı bakımından oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Türk Milli Takımı'nda Batuhan Karadeniz de bu kervana katıldı.
İlk kez davet edildiği (A) Milli Takım'da ilk 11'de sahaya çıkan 17 yaşındaki Batuhan, 38. dakikada sol omzundan sakatlanarak maçı terk etmek zorunda kaldı.
-BELÇİKA MAÇINDAN 7 DEĞİŞİK İSİM-
Türk Milli Takımı, sakatlıkların çokluğu nedeniyle son oynadığı Belçika maçından ilk 11'de tam 7 değişimle Bosna-Hersek karşısına çıktı.
Belçika maçında ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Gökhan Zan, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Semih Şentürk ve Tuncay Şanlı, Bosna-Hersek ve Estonya milli maçlarının aday kadrosunda yer almazken, Çağlar Birinci ise 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.
Belçika maçında ilk 11'de oynayan futbolculardan sadece Volkan Demirel, Servet Çetin, Arda Turan ve Kazım Kazım, Bosna-Hersek maçında da görev aldı.
-MEVLÜT ''SİFTAH'' YAPTI-
(A) Milli Futbol Takımı'nın 2. golünü atan Mevlüt Erdinç, ay-yıldızlı formayla ilk kez bu sevinci yaşadı.
Bosna-Hersek maçında 9. kez (A) milli formayı giyen Mevlüt, 66. dakikada attığı golle Türkiye'yi galibiyete taşırken, 79. dakikada yerini Yusuf Şimşek'e bıraktı.
-700. GOL DZEKO'DAN-
Bosna-Hersekli futbolcu Edin Dzeko, Türk Milli Takımı'na tarihte 700. golü atan futbolcu oldu.
Türkiye, bu maç öncesi 85 yıllık tarihinde oynadığı 455 maçta kalesinde 699 gol görmüştü.
-HASAGİC SAKATLANDI-
Bosna-Hersek'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynayan kalecisi Kenan Hasagic, sakatlığı nedeniyle 74. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Bu arada, kapalı tribünde yer alan taraftarlar, ilk yarıda yenilen golün ardından, ''Şehitlerin aşkına adam gibi oynayın'' diye tempo tuttu.
Milli maçın 21. dakikasında Bosna-Hersekli taraftarların bulunduğu tribünde maytaplar patlatılırken, saha kenarına meşaleler atıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER