Gündem
  • 25.5.2004 20:16

DENKTAŞ: ''ADAY OLMAMAKTA KARARLIYIM''

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmamakta kararlı olduğunu belirterek, siyasi partilere, ''kendinizi yenileyin'' çağrısında bulundu.
     ''Bu aşamada erken seçim akıl işi değil'' diyen Denktaş, ''Herkesin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu'' ifade ederek, artık politikalarının eskisi gibi yürütülmemesi, daha ciddi, sorun çözen, ülkenin önünü açacak politikalar yapılması gerektiğini söyledi.
     ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston'un ''Kıbrıs Türklerinin ayrı devlet ve tanınma istemediğini'' iddia ettiğini belirten Denktaş, bunun böyle olmadığını doğru şekilde dünyaya anlatmaları gerektiğini söyledi.
     ''Tanınma konusunda, korkmadan, ürkmeden ısrarlı olmalıyız'' diyen Cumhurbaşkanı Denktaş, ''Tanınmadan masaya oturulmamalı'' ifadesini kullandı. BM Genel Sekreteri Annan'ın, Kıbrıs raporunu yazarken, bu konulara dikkat etmesini ve Rumların ''hayır'' dediğini göz önünde bulundurmasını isteyen Denktaş, ''Bunu yaparken de 40 yıldır kendisine verilen mandanın değiştirilmesini istemeli'' diye konuştu.
     Gerekmesi halinde yapılacak görüşme sürecine katkı koyabileceğini ifade eden Denktaş, ''Görüşmelere, gidecekse hükümetin, KKTC hükümeti olarak ve Talat'ın KKTC Başbakanı olarak gideceğini'' kaydetti.
     ''Türk hükümetine küsmek lüksüm yoktur'' diyen Denktaş, Türk hükümet yetkilileriyle temaslarının devam ettiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER