Eğitim
  • 1.7.2010 00:27

DERS SAATLERİ AZALACAK!..

Avusturya Liseliler Derneği Kadın Platformu ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle“ Ben Çalışmak İstiyorum “ projesi ve “ Ben Çalışmak İstiyorum “ kitabının tanıtımı Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde düzenlenen bir basın toplantısıyla yapıldı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen proje tanıtımına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar katıldı.

“ KADINLARIN İŞGÜCÜNE KATILIMI İSTENEN DÜZEYDE DEĞİL “

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise konuşmasında, kadınların iş gücü piyasasında eşitsizliğe maruz kaldığını hatırlatarak, “ Hepinizin bildiği gibi bütün eşitlikçi düzenlemelere rağmen belki de eşitsizliğin en yoğun yaşandığı iş gücü piyasası . Elbette daha önceki dönemlerde itiraz ettiğimiz çok düzenleme vardı. Yasal zeminde ciddi eksiklikler vardı Anayasadaki değişiklik, iş ve ailenin korunması kanunundaki değişiklikle bir pozitif ayrımcılığın düzenlendiğini söyleyebiliriz “ diye konuştu. Çubukçu, “ Kadınların her şeyden önce işgücüne ve istihdama katılımı istenen düzeyde değil. Son 10 yılda kadınların istihdama katılımında bir düşüş var.Kadınların istihdama katılımının önünde iş piyasasının getirdiği olumsuz yargılar var“ dedi.

“HEDEFİMİZ 2013 ‘TE KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANINI YÜZDE 90’A ÇIKARMAK"

Çubukçu, “ AB üyesi ülkelere baktığımız zaman bu ülkelerdeki katılıma göre Türkiye’deki katılım daha yüksek bizim hedefimiz bu olmalı. Kadınları nitelikli olarak iş gücü piyasasına kazandırmak. Nitelikli işgücüne katılım için nitelikli eğitim vermek gerekiyor. “ şeklinde konuştu. Çubukçu, “ 2013 yılında kız çocuklarımızın ortaöğretimde okullaşma oranını yüzde 90 ‘a çıkarma hedefini koyduk Kadınların eğitilmesi sadece kadınlara fayda sağlamayacak toplumun kalkınmasına da katkı sağlayacak.ö dedi. Ders kitaplarında ayrımcılık oluşturan ifadelerin kaldırılması için çalıştıklarını dile getiren Çubukçu, bunun için tüm tarafların çalışması gerektiğine dikkat çekti. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, projeyle ilgili olarak “ Çok güzel bir proje, güzelin de ötesinde muhteşem bir proje. “ diyerek, üniversite olarak bu konudaki projelere ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.

‘ BEN ÇALIŞMAK İSTİYORUM ‘PROJESİ

Avusturya Liseliler Derneği Kadın Platformu ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen proje Erzurum Atatürk Üniversitesi , Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kars Kafkas Üniversitesinden gelen 18 kız öğrencinin staj görmesi amaçlanıyor. Avusturya Lisesi mezunlarının yönetici olduğu iş yerlerinde yapacakları stajla kız öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve tecrübe sahibi olmaları amaçlanıyor.

“ BU KONUDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR “

Bakan Çubukçu, basın toplantısı çıkışında gazetecilerin okullardaki ders saatlerinin 45 dakikadan 35 dakikaya çekilmesi konusuyla ilgili sorularına ise, “ Bu konuda çalışmalar devam ediyor “ şeklinde yanıt verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:20

İLGİLİ HABERLER