Ekonomi
  • 30.5.2020 20:42

Dijital Pazarlama Önerileri

Ülkemizde yaşanan covid19 krizinin etkileri azalırken, iş hayatında normalleşme kademeli şekilde hayata geçiyor. Kısıtlı ya da tamamen kapalı olan işletmelerin yeniden hizmet vermeye başlayacak olması, satış ve strateji kapsamında yeni çalışmaları beraberinde getiriyor. Bu noktada ilk akla gelen ise Dijital Pazarlama.

Dijital pazarlama planlaması yaparken doğru yerleri belirlemek yeterli mi? Her alanda olduğu gibi dijital pazarlama sektöründe hizmet veren firmalarda doğru seçilmelidir. Peki ya uzmanlar? SEO danışmanı belirlerken yeteri kadar araştırma yapıyor musunuz?

İşte işletme veya kampanyanızda görevlendireceğiniz seo uzmanı ya da danışmanı tercih ederken size yardımcı olabilecek bazı ipuçları…

Türkçe Konuşan, Türkçe Yazan SEO Uzmanı

Google yılda birkaç kez yayınladığı patentlerde site sayfa ve içeriklerinizle ilgili önemli güncellemelere yer verir. Bunlardan en önemlisinin Excellent Content (Kusursuz İçerik) olduğu çoğunlukla bilinir. Kusursuz bir içerik hazırlamak Türkçe dil bilgisi kurallarına hâkim olmayı zorunlu hale getirir. Etkili başlıkların tercih edilmesi, giriş ve gelişmelerle ilgili yeterli yazıya yer verilmesi mükemmel içeriğin olmazsa olmazları arasındadır.

Bir içeriğin pazarlaması o içerikle ilgili en doğru bilgilerin yer almasını gerektirir. Kapsamlı içerik araştırması yapılarak en doğru terimlerin kullanılması oldukça önemlidir. Bu sebeple tercih ettiğiniz seo danışmanı Türkçeyi doğru konuşup yazabilmelidir.

Bilgi ve Sektör Deneyimi

SEO uzun yıllardır şifresi çözülemeyen çalışmaların bütününü oluşturur. Bu alanda başarılı sonuçlar almak, bilgi ve deneyim zenginliği gerektirir. Mevcut yapılan hatalardan biri sektör deneyimine sahip olmayan uzmanların bu alanda proje yönetmesidir. Deneme yanılma yaparak elde edilen başarı hiçbir şekilde kalıcılık sağlamamaktadır.

Markanız veya şirketiniz için seo danışmanı belirlerken, firma ve uzmanlarının sektördeki tecrübelerini en iyi şekilde araştırmalısınız. Özellikle kendisi için faydalı çalışmalar yapmamış bir ajans, size ve şirketinize fayda sağlayamaz.

Orta ve büyük ölçekli işletmeniz için daima kurumsal seo hizmeti tercih etmelisiniz. Kurumsal seo çalışmalarında başarı elde etmek doğru ajans seçmenizi gerektirir.

Raporlama

Dönüşüm izlemesiyle başlayan süreç, düzenli aralıklarla raporlanır. Raporlama SEO ve diğer dijital pazarlama konularında büyük önem taşır. Çalışacağınız firma veya uzmanın sizlere ne sıklıkta rapor sunacağını öğrenmelisiniz. Hatta rapor ve sunuların yerinde/iş yerinizde yapılması daha verimli olacaktır. Tavsiyemiz raporlama konusunda uzman bir ekiple çalışmanız yönündedir.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2020 20:49

İLGİLİ HABERLER