Gündem
  • 27.8.2009 00:00

DİLİPAK'IN EVİNİ KİM ALDI?..

Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya’ya hakaret ettiği gerekçesiyle çarptırıldığı tazminat ödemeye mahkum olan Anadolu’da Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın icra yoluyla satılan evini, gazetenin muhasebe müdürünün aldığı ortaya çıktı.

Anadolu’da Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın Kadıköy Acıbadem’de bulunan evi geçtiğimiz günlerde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya’ya hakaret ettiği gerekçesiyle mahkum olduğu tazminat nedeniyle icra yoluyla sayıldı.

Dilipak, Erkaya’nın vefatının ardından 25 Haziran 2000 tarihinde yazdığı "Hakkımı helal etmiyorum" başlıklı yazısı nedeniyle açılan davada 167 bin TL’ye mahkum olmuştu. Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü’nde satışa çıkarılan ve 230 bin TL değer biçilen evi Muhammed Resuloğlu 185 bin TL’ye satın aldı. Satışın gerçekleşmesinin ardından Vakit Gazetesi’nde bu konuyla ilgili sert eleştiriler içeren yayınlar yapılıyordu.

ÇALIŞMIYOR DEDİLER

Ancak Habertürk’ün ulaştığı bilgilere göre Vakit, Dilipak’ın ev işini çoktan halletti. Çünkü evi alan Resuloğlu’nun zaten gazetenin muhasabe müdürü olduğu belirtiliyor. Gerçek soyadı Soylu olan Resuloğlu’nun yaklaşık beş yıl önce mahkeme kararıyla soyadını değiştirerek Resuloğlu olduğu kaydediliyor.

Resuloğlu’nun o dönem Vakit Gazetesi’ne açılan davalarda peş peşe gelen mahkumiyetlerin bir kısmının kendi adına çıkması üzerine soyadını mahkeme kararı ile Resuloğlu yaptığı iddia ediliyor. Kendisinden görüş almak amacıyla Vakit Gazetesi Muhasebe Servisi’ni aradık. Ancak gerek gazetenin santrali gerekse muhasebe çalışanları hem Muhammed Resuloğlu hem de Muhammed Soylu diye bir çalışanları olmadığını öne sürdüler. Oysa geçen 20 Ağustos 2008 tarihinde Vakit Gazetesi’nde gazetenin muhasebe müdürü olarak tanıtılan Muhammed Soylu ile yapılmış, “Vakit’e mali denetim baskısı” başlığıyla çıkan bir röportaj bulunuyor. Soylu bu röportajda Cumhuriyetçi Çalışma Grubu’nun (CÇG) kendilerini batırmak için yaptığı mali girişimleri anlatıyor.

GAZETE SATIN ALMIŞ OLABİLİR

Konuyla ilgili olarak aradığımız Abdurrahman Dilipak, “Evinizi alan Muhammed Resuloğlu’nun Vakit Gazetesi Muhasebe Müdürü olduğu belirtiliyor, kendisini tanıyor musunuz?” sorusuna “Ben tanımıyorum gazetede mesaim olmadığı için. Ama oradan herhangi bir kişi hatta benim oğlum bile ihaleye girip evi alabilir” dedi.

Dilipak, gazetenin kendisine sahip çıkmadığı yolundaki iddialar için ise “Gazete sahip çıkıyor. Gazete baştan anlaşalım dedi. Ben kabul etmedim. Mücadele edeceğim” diye konuştu.

(haberturk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER