Gündem
  • 21.5.2017 11:26

Diyanet hükümete kafa tutuyor

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevinden alındı.
Konuya ilişkin Başbakan Yardımcılığı kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar'ın görevden alınması Görmez ve ekibini adeta çıldırttı. Hem Başkan Yardımcısı hem de Diyanet TV'den sorumlu olan Mehmet Emin Özafşar, Resmi Gazete kararıyla alınınca diyanetin sözcüsü durumundaki Dini Haberler adındaki site adeta çıldırdı.
Görmez'e gücü yetmeyenler faturayı Özafşar'a kesti manşetiyle çıkan Diyanet'in sözcüsü site, adeta hükümete meydan okudu.

Fatura Özafşar'a kesildi

Çıldıran site Hükümetin Görmez'e gücünün yetmediğini ima etti.
Aynı haber sitesinde ; "Diyanet'e altın çağını yaşatan Başkan Yardımcısı Özafşar'ın görevden azledilmesi birçok taşların yerinden oynamasının yolunu açacak gibi gözüküyor." denilerek bundan sonraki operasyonların da haberi verildi.
Hükümet; Diyanet TV’nin yayınlarından ve Diyanet’in Kutlu Doğum ısrarından rahatsız. Özafşar’ın görevden alınması ise, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e verilen bir mesaj. Zira Özafşar Görmez'in en yakınındaki isimlerden biri.Önümüzdeki günlerde, Diyanet’te daha geniş kapsamlı bir görevden alma operasyonu yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

Uzun zamandır FETO ile mücadele eden gazeteci Ömer Turan'da Diyanet'teki sıkıntıya dikkat çekti.

Ömer Turan'ın Mehmet Görmez'i İrancı, Modernist, sünnet düşmanı olarak vasıflandırdığı tweetler:




 

Güncellenme Tarihi : 21.5.2017 10:35

İLGİLİ HABERLER