Yaşam
  • 24.7.2009 12:32

DOĞU ANADOLU'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

ERZURUM - Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede özellikle Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde gök gürültülü sağanak yağışın görüldüğünü belirterek, lokal dolu ve yıldırım olaylarına karşı da uyarıda bulunuldular.
Yıldırım ve dolu uyarısının İl Kriz Merkezine de yapıldığını ifade eden yetkililer, bölge genelinde yağışların 3-4 gün daha etkili olmasının beklendiğini ifade ettiler.
Öte yandan, Erzurum'un Tekman ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle oluşan taşkın sonrası Yuvakli Köprüsü zarar gördü.
Ayrıca, Yuvakli, Yiğitler, Alabayir, Gökoğlan, Kayaboğaz, Kırıkhan, Koçyayla, Kaleyci ve Erence köylerinde su baskınları nedeniyle bazı tarım arazileri zarar gördü.
İl Özel İdaresi ve İlçe Tarım Müdürlüğünce oluşturulan ekip tarafından, hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

-BİNGÖL-

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde şiddetli yağış sonrası oluşan sele kapılan bir otomobilde mahsur kalan 3 kişi, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.
Yedisu'dan Bingöl'e giden Aydın Kaya'nın kullandığı otomobil, Yukarı Salkımlar bölgesinde aşırı yağış sonrasında oluşan sele kapıldı.
Yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobil, Peri Çayı yakınlarında durdu. Otomobilden kendi imkanlarıyla çıkan sürücü Aydın Kaya ile araçta bulunan Cihat Kebude ve İmren Kebude daha sonra bir elektrik direğine tırmanarak yardım bekledi.
Bölgeye gelen vatandaşlar, ip yardımıyla 3 kişiyi bulundukları yerden kurtarmayı başardı. Ayağından yaralanan Cihat Kebude ile başından yaralanan Aydın Kaya ve hamile olduğu öğrenilen İmren Kebude, Yedisu Sağlık Ocağındaki ilk müdahalenin ardından, Erzurum Bölge Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne sevk edildi.
Söz konusu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada, Yedisu Kaymakamı Vefa Kaya ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Alyan da olay yerine gelerek, vatandaşların sağlık ocağına götürülüşü sırasında görevlilere eşlik ettiler.

-MUŞ-

Muş'a bağlı Yaygın beldesi ile Dağarası ve Ziyaret köylerinde aşırı yağış nedeniyle bazı evleri ve ekili alanları su bastı.
Tarım İl Müdürlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı.
Bu arada, Yaygın beldesinde Abdulmecit Işık isimli vatandaşın 33 B 0513 plakalı otomobilini, olası bir sel durumunda otomobilinin akıntıya kapılmasını önlemek için iple evinin balkonuna bağlaması dikkat çekti.

-ARDAHAN-

Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik, il genelinde etkili olan yağış sonrasında bazı bölgelerde su baskınları yaşandığını söyledi.
Özellikle Ardahan'a bağlı Kazlıköy'de yağışların su baskınlarına sebep olduğunu anlatan Atik, ''Yağış sonrasında 12 ev, 7 ahır ve 2 iş yerini su bastı. Yaşanan su baskınlarında herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmaması ve maddi hasarın az olması bizi sevindirdi'' diye konuştu.
Atik, söz konusu ev, ahır ve iş yerlerinde, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin su tahliyesi çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

KARADENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR
Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre kuvvetli yağışın, gece yarısına kadar süreceği tahmin ediliyor.
Yetkililerin ve vatandaşların ani sel, yıldırım, heyelan, lokal dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olmaları istendi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER