Yaşam
  • 17.3.2007 01:43

DOĞU'NUN DAHİ ÇOCUKLARI YETİŞİYOR!..

Üstün veya özel yetenekli çocukların eğitimi amacıyla 2004 yılında Van'da açılan bilim sanat merkezinde, 63 çocuk eğitim görüyor.

Van Bilim Sanat Merkezi Eğitim Yöneticisi Lütfü Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında Van'da faaliyete başlayan merkezde, 8-14 yaş arasındaki üstün ve özel yetenekli çocukların eğitim gördüğünü ifade etti.
Aydın, örgün sistem içinde hak ettikleri eğitimi alamayan, yetenekleri ortaya çıkarılamayan ya da var olan yeteneklerini geliştiremeyen çocuklara yönelik açılan merkezde, çocukların üstün ve özel yeteneklerini geliştirmelerini, bilimsel düşünmelerini, üreterek sorunları kısa sürede çözmelerini sağlayıcı programların uygulandığını bildirdi.

Merkeze devam eden 63 öğrencinin iki grup halinde, haftada 3 gün merkeze geldiğini anlatan Aydın, çocukları ilgi alanlarına göre gruplandırdıklarını kaydetti.

Merkezde öncelikle bireysel yetenekleri ortaya çıkaran programların yer aldığını belirten Aydın, “Biz bu programları uyguladığımız zaman çocukta var olan yetenek, kendiliğinden ortaya çıkıyor. İlgi alanı ve yeteneği belli oluyor. Bu aşamadan sonra çocuklara ilgi alanına göre eğitim programı uygulanıyor” dedi.

Çocukların merkezde zihinsel, resim ve müzik alanlarında eğitim aldığına işaret eden Aydın, bilinçli ailelerin merkeze daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Merkezdeki eğitim faaliyetlerine katılan öğrencilerin büyük bölümünün kentteki iyi okullarda eğitim gördüğünü, kırsal kesimdeki çocukların merkeze gerekli ilgiyi göstermediğini bildiren Aydın şöyle devam etti:

“Geç kalınmış bir uygulamayla açılan bu merkez, Doğu Anadolu Bölgesi için önemli fırsattır. Van'daki bilim sanat merkezinin yeni olması dolayısıyla henüz farklılık ortaya çıkmış değildir. Ancak bu merkezde eğitim gören çocuklar, gelecekte Türkiye'nin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Üstün ve özel yetenekli çocuklar hak ettikleri eğitimi bu merkezler sayesinde yakalamaktadır.”
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:58

İLGİLİ HABERLER