Asayiş
  • 25.5.2013 16:46

Doktoru darp eden adam tutuklandı

Samsun’da hastanede doktoru darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan hasta yakını, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Başsavcılığının bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan şahıs, tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Bafra ilçesinin Dededağ köyünde rahatsızlanan 6 yaşındaki Ö.H.A. isimli çocuk, babası Y.A. tarafından böbrek biyopsisi için OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne getirildi. Çocuk hastanesi bölüm sekreteri tarafından hastanın babası Y.A.’ya, “yüksek ateş ve enfeksiyon nedeniyle biyopsi yapılamayacağı” söylendi. Bunun üzerine baba Y.A., bölüm sekreteri ile tartışmaya başladı. O esnada tartışmayı önlemek ve durumu anlamak için gelen OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, hasta yakını Y.A.’nın saldırısına uğradı. Gözünden yaralanan Doç. Dr. Ömer Faruk Aydın, hemen OMÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tedavi altına alındı. Doktorun gözünün alt tarafına dikiş atıldığı öğrenildi.

Polis tarafından gözaltına alınan Y.A., Recep Tokur Polis Merkezi’ne teslim edildi. Sorgusunun ardından dün Samsun Adliyesi’ne sevk edilen Y.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı ancak Samsun Cumhuriyet Savcılığı bir üst mahkemeye itirazda bulunarak Y.A.’nın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme dosyayı inceleyerek Y.A.’nın tutuklanmasına karar verdi. Yeniden gözaltına alınan Y.A., bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Y.A., adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER