Dünya
  • 16.8.2009 10:04

DÜĞÜN ÇADIRI FACİASI: 41 ÖLÜ

Kuveyt'te, bir düğün çadırında çıkan yangında neredeyse tamamını kadın ve çocukların oluşturduğu 41 kişi can verdi. Ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed El Sabir, ilk belirlemelere göre 50 kişinin de yaralandığı sözkonusu yangında yaşamlarını yitirenlerin sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Yetkililer, yangının nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdiler.

Ülkede yapılan düğün gibi etkinliklerde erkekler ile kadınların ayrı yerlerde bulundukları, çocukların da kadınların bulundukları yerde olmalarından dolayı ölenlerin tamamına yakının kadın ve çocuklardan olştuğu ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Kuveyt'te, düğün çadırında meydana gelen yangında ölenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Resmi nitelikli Kuveyt Haber Ajansı'nın itfaiye yetkililerine dayandırarak verdiği haberde, yangın yerinden şimdiye dek kadın ve çocuklardan oluşan 41 ceset çıkarıldığını, 76 kişinin de hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Yangın yerine kurbanların yakınlarının adeta hücum ettiğini belirten yetkililer, bu nedenle kurtarma ve yangın nedeninin belirlenmesi çalışmalarının güçlükle yapılabildiğini kaydettiler.

Çalışmalara orduya ait cankurtaran araçlarının da kullanıldığını belirten yetkililer, bu olaydan sonra çadırlarda düğün veya benzeri etkinlikler düzenlemenin yasaklanabileceğini de ifade ettiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER