Gündem
  • 25.5.2007 09:06

DÜNYA BU TÜRK'Ü KONUŞUYOR:"CANNES'IN FATİHİ"

İspanyol gazeteleri, Fatih Akın’ın önceki gün galası yapılan ’Yaşamın Kıyısında’ filmine geniş yer ayırdı. Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, ’Fatih Akın, ilk sıraya yükseliyor’ başlığıyla verdiği haberde, “Cannes Festivali’nin ekvatorunu çizen film, Yaşamın Kıyısında oldu. Şimdiden yarışmanın favorisi” ifadesini kullandı.

 

Gazetede ayrıca, Akın için “Milliyetine değil, kimliğine ihtiyacı olan bir gençliğin sesi. Köklerini arayan, ama bayraklardan nefret eden bir gençlik ve kesinlikle kültürler arasında yaşanabileceğine inanıyor” yorumu yaptı. El Mundo ise “Akın hatırlanacak bir isim. Türk ve Alman kültürleri arasındaki çatışmayı ve kadınların acılı durumunu çok iyi anlatıyor. Akın, yetenekli bir yönetmen” derken La Razon “Akın’ın filmi en iyi filmlerden biri. Ama ödül en iyi filme verilmiyor. Geçen yıl Pedro Almodovar’ın ödülsüz kaldığı gibi. Ama Akın’ın milliyetinden, Türkiye’nin AB’ye girişi tartışmalarından ve festivaldeki tek Türk jüri üyesi olan Nobel sahibi Orhan Pamuk’tan dolayı ödüllendirileceğini düşünüyorum” yorumuna yer verdi.

Martin Scorsese’den Nurgül’e özel ilgi
Yaşamın Kıyısında filminin başrolündeki Nurgül Yeşilçay, Cannes’da oyunculuk adına önemli adımlar atıyor. Önceki gün Martin Scorsese’nin atölye derslerine giren Yeşilçay, Oscarlı yönetmenin dikkatini çekmeyi başardı. Scorsese’nin kendisini başarılı bulduğunu söyleyen Yeşilçay, “Cannes dünyanın en önemli ödül töreni. Birçok isimle de sohbet etme imkanı buldum. Eli boş dönmek istemiyorum” dedi.

‘MODERN BİR TÜRK KADINI PROFİLİ ÇİZDİM’
Yeşilçay, Cannes’a gündelik ve abiye kıyafetlerinin yer aldığı dört bavulla gitti. Oyuncu “Hiçbir kıyafetimin görgüsüzce durmasını istemedim. Arap ülkesinden biri gibi durmayan, modern bir Türk kadını profili çizmeye çalıştım” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:53

İLGİLİ HABERLER