Dünya
  • 22.10.2020 23:59

Dünya çalkalanıyor! Utanç verici görüntüler...

KAYNAK : MİLLİYET

Dünya, 3 Kasım'da gerçekleşecek ABD Seçimleri'ne kilitlenmişken hem Trump hem de Biden cephesinde işler kızışmış durumda. Yapılan kamuoyu yoklamaları, Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'ın ülke genelinde yarışı önde götürdüğüne işaret ediyor. Şimdiyse Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani'nin bir otel odasında çekilmiş utanç verici görüntüleri ortaya çıktı ve Giuliani'yi dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline getirdi; ABD Başkanı'nın tepkisi ise merak konusu.

ABD'de 3 Kasım başkanlık seçimine iki haftadan az süre kala, hem Başkan Donald Trump hem de Demokrat Partili rakibi Joe Biden cephesinde işler kızışmış durumda. Ortaya çıkan bu yeni görüntüler ise başkanlık yarışında kritik bir öneme sahip olabilir.

Trump'ın başkanlık seçimindeki rakibi Biden'ın oğlu Hunter'ın bilgisayarından çıkanlarla ilgili iddialar hız kazanırken, Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani, Hunter'ın bilgisayarındaki reşit olmayan kızların müstehcen fotoğraflarını polise teslim ettiğini iddia etmişti.

Dün bu açıklamasıyla gündeme gelen, İkiz Kuleleri hedef alan 11 Eylül saldırısı sırasında New York Valisi olan ve Trump'ın en ateşli yol arkadaşlarından Rudy Giuliani, bugün bambaşka bir şekilde gündemde...

Trump'ın kişisel avukatı Giuliani, koronavirüs pandemisi sırasında otel odasında Borat'ın kızını oynayan bir aktrisle uygunsuz sayılabilecek görüntüler verdi.

İTİBARINA BÜYÜK DARBE

İTİBARINA BÜYÜK DARBE

Filmlerindeki politik eleştirileriyle gündeme gelen ve meşhur Borat filminde canlandırdığı karakterle tanınan Sacha Baron Cohen'in, devam filmindeki son derece utanç verici görüntülerin yayınlanmasıyla, Rudy Giuliani'nin itibarı daha da büyük bir darbe alabilir.

Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, filmden görüntülerin yayınlanmasıyla bir anda dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Gösterildiği dönemde çeşitli tartışmalara konu olan Borat'ın devam filmi olan "Borat Subsequent Moviefilm"de Rudy Giuliani, Borat'ın kız kardeşini canlandıran bir oyuncuya röportaj veriyor.

RÖPORTAJ BİTİNCE YATAĞA UZANDI

RÖPORTAJ BİTİNCE YATAĞA UZANDI

Otel odasında gerçekleşen röportajda Giuliani, kendisine Trump yönetiminin koronavirüs salgınına verdiği tepki ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt veriyor.

Giuliani'nin gerçek kimliğinden haberdar olmadığı genç oyuncu, daha sonra 76 yaşındaki avukatı içki içmeye davet ediyor. Giuliani ise yakasındaki mikrofonu çıkarıldıktan sonra yatağa uzanıyor ve ellerini pantolonunun içine soktuğu görülüryor.

Ancak aradan bir dakika biile geçmeden, Sacha Baron Cohen'ın canlandırdığı Borat karakteri odaya dalıyor ve "O 15 yaşında, senin için çok yaşlı" diye bağırıyor. Borat'ın kızını canlandıran Bulgaristan doğumlu Maria Bakalova, aslında 24 yaşında.

GÖRÜNTÜNÜN ÜZERİNDE OYNANMIŞ

"GÖRÜNTÜNÜN ÜZERİNDE OYNANMIŞ"

Trump'ın avukatı Giuliani, bu görüntülerin oratya çıkmasının ardından yaşananları "büyük bir uydurma" olarak nitelendirdi.

Çarşamba WABC radyosuna konuşan Giuliani, "Arkama yaslanıyorum ve gömleğimi içeri sokuyorum ve o noktada çektikleri bir fotoğraf var, ki her halükarda üzerinde oynanmış görünüyor" dedi.

"Gömleğimi içeri sokuyorum, sizi temin ederim ki tüm yaptığım buydu" diyen ve her kelimesini yavaşça vurgulayarak söyleyen Giuliani, Twitter hesabından da biz dizi tweeet paylaştı.

Görüntülere dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Giuliani, "Röportaj öncesinde, sırasında veya sonrasında hiçbir zaman uygunsuz harekette bulunmadım. Sacha Baron Cohen aksini ima ediyorsa, o buz gibi bir yalancıdır."

CİDDİ BİR RÖPORTAJ SANMIŞ

Giuliani, dünyanın dört bir yanından gazete ve haber sitelerinin manşetlerini süslemekle kalmadı, sosyal medya kullanıcılarının da diline düştü. Trump'ın bu görüntülere ne tepli vereceği ise merak konusu.

CİDDİ BİR RÖPORTAJ SANMIŞ

"CİDDİ BİR RÖPORTAJ" SANMIŞ!

Temmuz ayında yaptığı açıklamada Giuliani, kendisinden ciddi bir röportaj vermesini istendiğini düşündüğünü söylemişti.

Çarşamba günü sosyal medya hesabından yaptığı bir başka açıklamada ise, "Bunun bir tuzak olduğunu anladığım anda polisi aradım" ifadelerini kullanmıştı.

Giuliani, sözlerine şöyle devam etti: "Bu, Joe Biden ve tüm ailesinin suçluluğunu ve ahlaksızlığını acımasızca açığa vurmamı engelleme çabasıdır."

Geçen yıl Kiev'den, 'Ukrayna'da iş yapan Hunter Biden'ın babasını da karıştırdığı yolsuz ilişkileri hakkında soruşturma açılmasını talep ettiği' ortaya çıkan Trump, bu yüzden makamını kullanmak suretiyle 2020 başkanlık seçimine müdahaleye çalışmakla suçlandı ve Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde hakkında azil kararı alındı. Ama süreç Senato'da ilerlemedi.

Bir yıl sonra ise, bu kez Joe Biden'ın ABD Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, oğlu Hunter Biden'ın yaptığı uluslararası iş anlaşmalarında rolü olduğunu gösterdiği iddia edilen e-postaların FBI'ın eline geçtiği haberi patlak verdi.

GIULIANI GÖRÜNTÜLERİ FBIA TESLİM ETMİŞ

GIULIANI GÖRÜNTÜLERİ FBI'A TESLİM ETMİŞ

Rudy Giuliani, Delaware eyaletinde bir bilgisayar tamircisinin kendisine gelen bozuk Apple MacBook Pro'daki Hunter Biden'a ait belge ve görüntüleri aralık ayında FBI'a teslim ettiğini duyurdu. Ancak FBI'ın bunlarla ilgili soruşturma yürütüp yürütmediğinin bilinmediğini belirtti.

FBI'ın eline geçen belgeler, Hunter Biden'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Ukrayna enerji şirketi Burisma'yı soruşturmak isteyen başsavcıyı ABD Başkan Yardımcısı babasının Kiev'e baskı yapmasını sağlayarak görevden aldırdığına dair yazışmalar açısından önem taşıyor.

Giuliani, belgelerde olası başka suç unsurları olabileceğini iddia etti. 40 bin e-posta ve binlerce mesajlaşma, fotoğraf ve video içeren sabit diskin kopyasının elinde olduğunu aktaran Trump'ın kişisel avukatı, cinsel içerikli malzemeyi Delaware polisiyle paylaştığını, içlerinde reşit olmayan kızların fotoğraflarının da olduğunu söyledi.

Daha sonra bir televizyon programına konuk olan Giuliani'nin parçalar okuduğu mesajlar kısmen karartılarak ekrana yansıtıldı. Mesajların ne zaman gönderildiğine dair tarih açıklanmadı, ancak üç yıl öncesine ait olabilecekleri ima edildi.

Giuliani, okuduğu alıntıların reşit olmayan kızların çok sayıda fotoğrafıyla desteklendiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2020 00:08

İLGİLİ HABERLER