Yaşam
  • 11.1.2006 15:30

DÜNYADA HER YIL 2 MİLYON ÇOCUK SEKS PAZARINA SÜRÜLÜYOR

AYHAN GONCA
SAMSUN (İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turla, dünyada her yıl 2 milyon çocuğun seks pazarına sürüldüğünü bildirdi.
Dünyada 600 milyon çocuğun yoksulluk sınırının altında yaşadığını, en sık çocuk istismarının dayak olduğunu, yoksulluk ve çocuk emeği arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu kaydeden Turla, "Çalışan çocukların yüzde 61'inin Asya'da, yüzde 32'sinin Afrika'da, yüzde 7'sinin Latin Amerika ve Karaipler'de bulunuyor. Her yıl 2 milyon çocuk seks pazarına sürülüyor. Son 10 yılda savaşlarda ölen çocukların sayısı 2 milyon 325 bin. Savaş nedeniyle evsiz kalan çocukların sayısı ise 15 milyon" dedi.
Türkiye'de 0-18 yaş arası çocuk nüfusunun 26 milyon olduğunu da hatırlatan Turla, 800 bin çocuğun kimsesiz ve her 5 çocuktan 1'inin çalıştığını ifade etti. Turla, "Samsun şehir merkezinin dar olması, sokakta yaşayan ve çalışan çocuklara ulaşmayı kolaylaştırıyor. Böylece koruyucu önleyici boyuttaki çalışmalar daha kolay yapılabiliyor. Sadece Türkiye değil, dünya genelinde çocuklara yönelik koruyucu hizmetlerin arttırılması gerekir" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER