Spor
  • 18.5.2013 13:56

Efsaneler İnönü'ye veda ediyor!:.

Beşiktaş'ın efsane futbolcuları, yıkılıp yeniden yapılacak olan İnönü Satdı'na veda ediyor.
Yaz aylarında yıkılıp yeniden inşa edilecek tarihi İnönü Stadyumu’ndaki son futbol maçları olma özelliğini de taşıyan Vodafone Football Cup finalleri, turnuvanın yüzü olan, Beşiktaş’ın efsanevi futbolcusu Pascal Nouma’nın katılımı ve 18 Mayıs’ta düzenlenecek ünlüler karması futbol maçıyla renklenecek.

Beşiktaş'ın efsanelerinin sahne alacağı bu unutulmaz maç, bugün saat 14:30'dan itibaren NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

Üçüncü yılında artan ilgiyi karşılamak üzere 10 kente yayılan Vodafone Football Cup’ın elemeleri “Şehrin İçin Oyna” sloganıyla İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Gaziantep, Urfa, Elazığ, Antalya ve Trabzon’da gerçekleştirildi. 1355 amatör takımda11 bine yakın futbolcunun katılımıyla tamamlanan turnuvalarda şehir birincisi olan 10 ekip, İnönü Stadyumu’nda düzenlenecek maçlarla Türkiye finallerini oynayacak ve şehirlerini temsil edecek.

Beşli gruplara ayrılacak takımlar, kendi gruplarında tek devreli lig usulüyle karşılaşacak. Ardından gruplarında birinci ve ikinci sırayı alan takımlar çapraz eşleşme sistemiyle, tek maç üzerinden yarı final maçı yapacak. Üçüncülük maçından sonra Türkiye şampiyonunu belirleyecek final maçı oynanacak. Etkinlikte il şampiyonu 10 takıma hediyeler verilirken,Türkiye şampiyonu olacak takımda dünyadaki en büyük futbol organizasyonlarından biri olan Konfederasyon Kupası finalini Brezilya’da izleme fırsatını yakalayacak. Brezilya, İspanya gibi milli takımların mücadele edeceği Konfederasyon Kupası, 2014 yılında Rio’da gerçekleşecek Dünya Kupası öncesinde son prova niteliğinde olacak.18 Mayıs’taki finaller kapsamında ayrıca ünlüler karması futbol maçı da turnuvaya renk katacak.

Ünlüler maçında Metin Tekin, Ali Gültiken, Pascal Nouma, Ahmut Dursun, Tayfur Havutcu, Kadir Akbulut, Zeki Önatlı, Yasin Sülün, Zafer Öger, Adem İbrahimoğlu, Nejdet Ergün, Erkan Avseren, Halim Okta, Ömer Gülen, Metin Doğantimur gibi isimler forma giyecek.     (ntvspor)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER