Gündem
  • 10.4.2024 12:59

El Kassam'ın Han Yunus'ta kurduğu pusu askeri uzmanları hayretler içinde bıraktı

El Kassam'ın Han Yunus'ta kurduğu pusu oyunun kurallarını değiştiriyor

Filistin Direnişi uzmanı Hani el-Dali, Al Mayadeen ile Cumartesi günü Han Yunus'ta yaşanan askeri olayları tartışıyor.

Filistin Direnişi meseleleri uzmanı Hani el-Dali , Pazar günü  Al Mayadeen'e verdiği demeçte, Filistin Direnişi'nin doğusundaki Han Yunus tarafından yürütülen üst düzey operasyonun, İsrail işgalinin askeri komutanlığını "yeni eylem" yapmaya zorladığını söyledi .

Al-Dali , cumartesi öğleden sonra İsrail işgal güçlerini güney Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'tan yalnızca bir gün sonra çekilmeye zorlayan "Direniş'in el-Zanna'daki çok aşamalı operasyonuna" değindi.

Uzman, Gazze Şeridi'ndeki Filistin Direnişinin, İsrail işgal güçlerine karşı kurduğu pusuyla, "İsrail'in" kabiliyetlerini ve altyapısını ortadan kaldırmadaki başarısızlığını kanıtladığını söyledi. 

Pusuda, El Kassam Tugayları savaşçıları, İsrail askeri kurtarma güçlerinin bölgeye konuşlanmasına öncülük eden, el Yasin adı verilen, yerel olarak üretilen tandem roket güdümlü el bombalarıyla (RPG'ler) üç İsrail Merkava tankını hedef aldı. Güç, El Kassam güçlerinin hazırladığı mayın tarlasına düştü ve saldırı sonucu 6 asker anında hayatını kaybetti, diğerleri de yaralandı.

Daha sonra El Kassam Tugayları Askeri Medyası, mayın tarlasının patlatılmasının ardından geri kalan işgal güçlerinin bir binada kendilerini güçlendirdiğini ve burada en az üç askerin ölümüne yol açan anti-personel mermisi ile hedef alındıklarını söyledi. 

El Dali, "Gazze Şeridi'nde ve Han Yunus'ta İsrail işgaline karşı yaşananlar, Filistinli müzakerecinin Kahire'deki durumunu iyileştirecektir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 10.4.2024 13:08

İLGİLİ HABERLER