Gündem
  • 10.4.2024 13:30

Arap ülkeleri Ramazan Bayramı'nı resmen duyurdu

Arap ülkeleri Ramazan Bayramı'nı resmen duyurdu

8 Nisan 2024 Pazartesi günü 12 Arap ülkesi, Pazartesi akşamı Şevval hilalinin görülmesinin mümkün olmaması ve dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba günü, yani Salı günü mübarek Ramazan ayının tamamlanacağını duyurdu. 
Çarşamba günü 2024 yılı Ramazan Bayramı günü olacak .

رمضان 2024.. إليكم مواعيد إجازات عيد الفطر في الدول العربية | التلفزيون  العربي

Resmi kaynaklara göre bu, Suudi Arabistan, Emirlikler, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Sudan, Mısır, Filistin, Lübnan, Yemen, Tunus ve Cezayir tarafından açıklananlara göre geldi.

Katar Haber Ajansı'nın (QNA) haberine göre, Katar Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'ndaki hilal gözlem komitesi, yarın yani 9 Nisan Salı günü mübarek Ramazan ayının tamamlanacağını ve yarından sonraki gün (Çarşamba) yapılacağını duyurdu. ) 
Çarşamba günü Ramazan Bayramının ilk günüdür.

إجازة عيد الفطر 2024 للقطاع الخاص في المملكة العربية السعودية وجميع الدول  العربية

Bu, komitenin bu akşam Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı binasında yaptığı toplantının ardından yayınladığı bir bildiriyle geldi.

Suudi Kraliyet Mahkemesi, ülkenin Yüksek Mahkemesinin, Çarşamba günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olduğuna ve Şevval hilalinin görülmemesinden sonra yarının Ramazan ayının devamı (30 gün) olduğuna karar verdiğini söyledi. Resmi haber ajansı (SPA) tarafından bildirildi.

Resmi Emirlik Haber Ajansı ayrıca, "Yarın Ramazan ayının devamı... ve Çarşamba, ülkede Ramazan Bayramı'nın ilk günü."

Lübnan Cumhuriyeti Müftüsü Abdul Latif Derian ve Yemen Evkaf Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan ve Yemen de aynı tarihi duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 10.4.2024 13:37

İLGİLİ HABERLER