Asayiş
  • 10.8.2009 00:00

EMNİYETTEN TARİHİ ADIM!..

Terörle mücadele için kolları sıvayan Emniyet, dağ kadrosundaki PKK'lıların aileleri ile yüz yüze görüşüyor.

Son 7 ayda binden fazla teröristin ailesiyle görüşen Emniyet, 17 teröristi dağdan indirmeyi başardı. Bu görüşmelerde ayrıca bin 500 çocuk da örgüt eylemlerinde canlı kalkan olmaktan kurtarıldı.

Gündemin Kürt açılımı tartışmalarına kilitlendiği bu günlerde emniyet, sessiz sedasız, ancak çok önemli bir çalışma yürütüyor. Terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan üyelerinin aileleri ile görüşen emniyet, aileleri çocuklarını dağdan indirmek için ikna etmeye çalışıyor.

ÇÖZÜM İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Emniyet aylardır süren proje kapsamında, önce 81 ilde terörle mücadele biriminde görev yapan polislere özel eğitim verdi. Daha sonra ise eğitim alan 800 polis, çocuğu dağda olan ailelerin kapısını tek tek çalmaya başladı.

AİLELERLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Emniyet son 7 ayda bin 46 teröristin ailesi ile görüşmeyi başardı. İkna çalışmalarının sonunda 716 aile işbirliğine olumlu cevap verdi. Yapılan görüşmelerde ise 17 teröristin dağdan inmesi sağlandı.

PROJE MEYVELERİNİ VERDİ

Emniyetin başarısı bununla sınırlı kalmadı. PKK'nın organize ettiği eylemlerde kullanılan çocuklarla da görüşen polisler, bu çocuklara gözaltına alma ve savcılığa çıkartma gibi prosedürler uygulamadı. Ancak eylemlere katılmaları halinde haklarında işlem yapılacağını anlattı. Böylece bin 500 çocuk "örgütün canlı kalkanı" olmaktan kurtarıldı.

ARTIK EYLEMLERDE TAŞ ATMAYACAKLAR

İkna çalışmaları ile PKK'ya cezaevinde de darbe indirildi. Örgütsel faaliyetlerden hüküm giymiş 69 teröristin cezaevlerinde terör örgütü ile bağının kopartılması sağlandı. Örgütle yollarını ayıran bu hükümlülerin farklı koğuşlara alınması sağlandı.

OKULLARDA TERÖR ÖNLEMİ

Emniyet ayrıca öğrencilerin terör örgütünün ağına düşmemesi için okullarda seminerler düzenledi. İlköğretim, lise ve üniversitelerde yapılan çalışmalarla 27 ildeki 200 bin öğrenciye ulaşıldı ve terör örgütünün gerçek yüzü anlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER