Sağlık
  • 12.8.2009 02:52

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

* 29 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıyım. Eşimle birlikte olduğum zamanlar birkaç saniyede boşalıyorum. Ne yapayım?

Birçok erkek yaşamı boyunca erken boşalma yaşar, çoğunlukla geçicidir. İlişkiye girilen ortamın uygunsuzluğu, başarısızlık korkusu, uykusuzluk, yorgunluk, yaşamın başka bir alanındaki sorunlar, alkol alınması, eşler arasındaki olumsuz davranışlar, kullanılan ilaçlar, genel sağlık sorunları, stres, anksiyete, depresyon birçok erkekte geçici olarak sertleşme sorunlarına yol açabilir. Bu durumun geçici olduğunu bilip, sorun etmeyip kaygılanmayanlarda, rahat davrananlarda çok kısa sürede sorun çözülmektedir. Ancak olayı kafasında büyüten, cinsel hazza odaklanmak yerine, performansı ile ilgili düşüncelere dalanlarda sorun bir süre uzamaktadır. Çünkü stres, gerginlik, sürekli cinsel sorun yaşamak ve her cinsel ilişki öncesi erken boşalacağım kaygısı; cinsel ilgi ve isteği de olumsuz etkiler. Gene olmayacak beklentisine yol açarak sertleşme refleksini bozabilir ve erken boşalma yapabilir. Bu sorun 3 ay geçmesine rağmen, sizin istediğiniz düzeye gelmezse, bir cinsel terapiste başvurmanız gerekir.

KÜRTAJ OLMADAN İYİCE DÜŞÜNÜLMELİ

Merhaba, ben 1 buçuk aylık hamileyim, bu bebeği istemiyorum. Düşük için bir ilaç var mı?

İstenmeyen gebelik durumunda tek çözüm kürtaj olmaktır. Piyasada gebeliklerde düşük yapacak bir ilaç yoktur, bir biçimde düşük olsa da kanamaların durması için yine kürtaj olmanız gerekebilir. Bu da sağlığınızı tehlikeye atacak sonuçlara neden olabilir. Acil bir kürtaj yerine, planlanan ve sağlıklı koşullarda kürtaj olmanız daha sağlıklıdır. Kürtaj işlemi olmadan bebeğin babasının ve bir aile büyüğünüzün de fikrini almanızda yarar olduğunu düşünüyorum. İstenmeyen bir gebelik de olsa, gebe kalmak, bir bebek sahibi olacağını bilmek, her kadında değişik duygulara neden olur. Duygular farklı olsa da, anne olabilme duygusu birçok kadını heyecanlandırır. Çeşitli sebeplerle bu çocuğun alınması, kadını psikolojik olarak etkileyecektir. Bu bebeği kaybetmekle doğurmak arasındaki artıları eksileri iyice hesaplayıp ona göre karar vermeniz en sağlıklısı olacaktır.

SEVGİLİM HAMİLE Mİ?

17 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra ondan kan geldi. İçine boşalmıştım. Arkadaşımda kusma ve baş ağrısı var. Hamile kalmış olabilir mi?

Cinsel ilişkide penisten boşalan her sıvıda sperm bulunma olasılığı vardır. Sperm ise hareketli olduğundan vajina içerisine boşalmasa da rahme ve yumurtalıklara ulaşarak gebelik oluşturabilir. Şüpheli cinsel ilişkiden sonraki ilk 24 saatte ilişki sonrası hapları kullanarak yüzde 80 istenmeyen gebeliklerden korunabilirsiniz. Bu haplar reçete ile satılır, bunun için bir uzmana başvurmalısınız. Cinsel ilişkiden sonra 24 saat veya daha fazla süre geçmişse yapacak bir şey yok. Baş ağrısı ve kusma gebelikte görülebilmesine karşın, gebeliğin spesifik bulguları değildir. Gebelik olup olmadığını anlamak için gebelik testi yaptırmalısınız.

SÜRESİ ÖNEMLİ

30 yaşında bir erkeğim. Bekarım, 3 gün mastürbasyon yapmazsam küçük abdestimi yaparken 2 ya da 3 damla sperm geliyor. Bunun sebebi nedir?

Erkeklerde sabahları idrar yaptıktan sonra oluşan beyaz su gibi berrak renkteki akıntılar, prostattan salgılanmış olan doğal salgılardır. Cinsel ilişkinin seyrek olduğu durumlarda, salgılar görülebilir. Bu salgılar uzun süre devam ederse mutlaka bir ürologa başvurulmalı.

TEDAVİSİ KOLAY

Merhaba, 1 hafta önce bir cinsel ilişkim oldu. Birkaç gündür idrar yaparken ağrım var, penisimden de akıntı geliyor. Sizce ne olabilir?

Özellikle korunmasız cinsel ilişkilerden sonra bu tür şikayetler olabilir. Cinsel yolla bulaşan mikropların yaptığı hastalığa "üretrit" denir. Penisten akıntı ve yanma tipik yakınmalardır. Sizin mutlaka bir ürologa muayene olmanız gerekiyor. Üretitin tedavisi antibiyotikle çok kolay yapılabilmektedir.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER